בת זוג שתלטנית: מה לעשות?
לידור
חייב תשובה ומהר לפני שאני מאבד אותה
⌄
שלום רב,
אני בן 20 וחברה שלי בת 19 ואנחנו ביחד 3 חודשים אני מאוד אוהב אותה ואני יודע שגם היא אותי. לעומתי לה היו הרבה קשרים עם בנים והיא החברה הראשונה שלי.היא אומרת לי שעוד לא קם הגבר שהיא הרגישה אליו מה שהיא מרגישה אלי ב3 חודשים.היא טוענת שאין לה אמון בי והיא מפחדת כל הזמן שאני יבגוד בה וזה רק בגלל שפעם אחת שנסענו ביחד באוטובוס היא טענה שהסתכלתי על מישהי בצורה מוגזמת כדי להתחיל איתה. הסברתי לה שזה ממש לא נכון ושאני אוהב רק אותה ושלעולם לא אבגוד בה אך היא לא מוכנה לקבל את זה.בנוסף לזה אני לא יודע אם זאת נקראת אובססביות אבל ב3 חודשים האלה שאני איתה אני לא נפגשתי כמעט בכלל עם חברים שלי וזה לא בגלל שאני לא רוצה אלא היא פשוט לא מוכנה לקבל את זה. מתי שאני אומר לה שהיום אני יוצא עם חברים למרות שזה לא קורה כמעט בכלל מכיוון שאת רוב הזמן אני מקדיש רק לה היא טוענת שאני מעדיף את חברים שלי על פניה לעומתה שהיא אומרת שהיא מוכנה לוותר על הכל רק כדי להיות איתי ואז היא לא רוצה לדבר איתי ולהפגש איתי יותר ורוצה להיפרד בגלל זה ואז אני כמובן מבטל עם חברים שלי ברגע האחרון כדי ללכת אליה ולהרגיע אותה ככה שיצא שבקשר שלנו כבר אפשר להגיד שהתנתקתי מהחברים שלי. אני יודע שברגע שאני יסכים עם זה שהיא רוצה להיפרד בגלל זה זה יפגע בה וישבור אותה לרסיסיםאני באמת לא יודע מה לעשות מצד אחד אני אוהב אותה כל כך ולא מוכן לאבד אותה מצד שני אני לא מסוגל להמשיך ככה אני באמת לא יודע מה לעשות למרות שניסיתי להסביר לה זה עדיין לא עוזר אני יודע שהיא אוהבת אותי ואני באמת שלא מוכן לאבד אותה מה אני אמור לעשות אני נקרע בין שני העולמות חיייב תשובה דחוף
ד"ר אורן חסון
איזה קשר אתה רוצה?
⌄
לידור יקר,
יש לך בת זוג שתלטנית – לא משום רוע לב, אלא בגלל החרדות שלה. אבל קח את זה בחשבון. היא תאהב אותך עד כלות, היא לא תוכל לחיות בלעדיך, אבל היא לא רואה את הצרכים שלך. לא פלא שאתה מרגיש קרוע.[אגב, היא כנראה כן תוכל לחיות בלעדיך, רק לאחר שיהיה לה משבר בדרך].הדרך היחידה שלך להיות מסוגל לחיות איתה לאורך זמן היא לנסות לשים גבולות, ולא לאבד את עצמך. אתה לא צריך להיות "שוויוני", כי הצרכים שלך שונים משלה. תרגיע אותה ותראה לה שאתה אוהב אותה, אבל תצטרך להסביר לה שבצד זה יש לך גם צרכים אחרים. ממילא, אם היא לא תצליח לכבד את הצרכים שלך, לא תוכל להישאר איתה לאורך זמן. ואתה מרגיש את זה. מצד שני, אני לא בטוח שהיא תצליח להתמודד עם המאבק שלך לעצמאות. תצטרך לעשות זאת הכי בעדינות שאפשר, ובאופן הכי מכבד, אבל גם באופן ברור וצלול, כי גם לך יש צרכים, והצרכים שלך הם לא רק היא.יש מקרים רבים שבהם לא הייתי לוקח את הגבר לאמירות כאלה. פעמים רבות הגבר לא לוקח אחריות, ולא מבין שזוגיות דורשת התחשבות גם בצד השני. אלא שאני מתרשם ממך שלא זה המצב, אלא שאתה נגרר איתה לבידוד ולביטול הצרכים שלך, ולכן כתבתי לך זאת ללא שום נקיפות מצפון. אתה צריך את זה.