בת זוג מעשנת: מה לעשות?
Maykel
ייעוץ בזוגיות שהתחילה
⌄
אורן שלום,בן 30, בתחילתו של קשר עם בת 27. שנינו במטרה לקשר רציני.יוצאים מזה חודש וחצי וחייב לציין שלשנינו תחושה של משהו אחר ואמיתי מבעבר (מול קשרים קודמים וארוכים שחווינו). ואף הספקנו טיול משותף בחו"ל לאחרונה שהיה מושלם.הבעיה כדלכמן - אני לא מעשן. היא כן ואף לעיתים מעבר לסיגריות... (על אף שהינה בחורה "סופר רצינית" ואחראית.אני אנטי עישון בעליל. הבטיחה בתחילה שתפסיק עם הזמן. כעת אומרת שאינה רואה זאת קורה בקרוב (אלא בזמן שלה).אדגיש שוב - מעבר לזה הקשר מדהים בנינו בכל הרמות ובמיוחד ברמת התיקשורת. לצערי בנושא זה לא מוצאים פתרון במיוחד כעת שהתחלנו לדבר על מעבר למגורים משותפים.מה לעשות ? לוותר ? להציב בפניה את עמדתי וגם במידת פירוק הקשר ?אודה לעצתך הקולעת מנסיונך ממקרים דומים מבעבר.
ד"ר אורן חסון
מחיר הבחירה
⌄
מייקל יקר,
קח בחשבון שהיא מעשנת. נקודה. האם היא מתאימה לך למרות זאת, בשל נקודות הזכות שיש לה בדברים אחרים? אם כן, לך על זה, ואם תצליח להפחית או לגמול אותה מעישון מבלי לקלקל את הקשר ביניכם בדרך (ולחץ מתמיד יקלקל אותו, כמעט בהכרח), אז רק הרווחת. אם לא, אז אתה מרוצה גם כך, כי כל היתר מספיק טוב. קח בחשבון שהעובדה שהוא שינתה את דעתה בעניין הויתור על האישון, מצביעה כנראה על אחת משתי האפשרויות: או שהיא בטוחה יותר עכשיו בכך שלא תוותר עליה, או שאתה חשוב פחות עבורה עכשיו מאשר קודם. כך או כך היא משתמשת בזה כדי להשיג הישג משמעותי עבורה.חשוב עוד עם עצמך אם ההתעקשות שלך היא רק עניין של התדמית העצמית שלך כ"אנטי עישון", או שאתה באמת באמת לא רוצה בת זוג מעשנת. אם האפשרות השניה היא הנכונה תצטרך מתישהו, ובצדק, להעמיד זאת כאולטימטום של או-או, שבאמת תעמוד מאחוריו, כי אתה באמת לא רוצה בת זוג מעשנת.אני יודע שקשה לוותר על בת זוג מוצלחת. אבל אתה צריך להחליט מה חשוב יותר, ולדעת להתמודד עם המחיר של הבחירה שלך, כך או כך. מאבקים מתמידים לאורך זמן הם מתכון לא טוב לזוגיות.
Maykel
מחיר הבחירה
⌄
אורן שלום,ראשית תודה על תגובתך !אשמח לעזרתך בשנית - המצב כדלהלן : ביקשתי ממנה שתפסיק ושזה מפריע לי. לא עזר. לאחר מכן התחלתי ללחוץ (בערך פעם ביום) ולאחר שבוע הזוגיות המדהימה שבנינו פשוט קרסה לצערי !שנינו החלטנו לא לוותר וניסינו בסופ"ש האחרון לבנות מחדש ולחזור לתחושות שהיו לפני. במשך שלושה ימים היינו דיי 24 שעות בייחד. יצאנו, כייפנו והסקס חזר למצבו המושלם כשהיה בהתחלה. הבעיה שאני עדיין נותרתי עמוק בפנים בבעיה - היא ממשיכה לעשן. למרות שהיא תמיד לאחר מכן משתדלת להתבשם ולצחצח שניים אני עדיין סובל מזה מאוד.למעשה הגענו למצב במערכת יחסים שהיא זאת שבאופן סמוי הבהירה לישההחלטה בידיי. אולי היא גילתה את כוחה עליי ? לא אשקר לך אני מפחד לאבד אותה. מאידך אני מפחד יותר לחיות עם אשה שמעשנת ככל שטוב לי אתה.אציין שלבקשתי שתפסיק לעשן שהיא איתי לפחות, טוענת (וכנראה שבצדק או שלא ?) שהיא לא יכולה 72 שעות שהיא איתי לא לעשן.תמוה לי שלמרות שאני מכבד אותה מאוד, מפנק אותה (דיי הדדי) היא מפגינה עקשנות בנושא ולא מוותרת אפילו בידיעה שתפסיד אותי.שאלתי ואשמח לתשובתך הכנה האם יש דרך שאני יכול להרפות ואולי היא בעתיד תפסיק בגלל זה ? האם הלחץ שלי הניע אותה לא להפסיק במתכוון אולי ? האם באמת יש רגעים שצריך לדעת לוותר ולעמוד על העקרונות שלך גם במידה שאתה אוהב ?
ד"ר אורן חסון
בחר את הבחירות שלך
⌄
מייקל יקר,
אם אתה מצפה שבגלל שיום אחד תרצה אותך מאד היא תוותר על זה, אני לא בטוח שלציפיה הזו יש על מה להסתמך, מה עוד שבדרך ערכך כבן זוג יירד בשל ויכוחים רבים שיהיו ביניכם אם תנסה לגמול או לאיים עליה שוב. עושה רושם שהיא עושה את הבחירות שלה, ועושה רושם שנכנסת אל כל המלכודות האפשריות שכתבתי לך שמצב כזה יכול להכניס אתכם.קרא בבקשה את תשובתי הקודמת שוב, ובחר את הבחירות שלך.