בררנות יתר וחוסר זוגי: מה גורם?

תאריך פנייה: 24.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רובוטריקית
שונות
24.04.2006 • 21:04

שלום
דר' חסון,יש שתי שאלות שמעניינות אותי-אם תוכל לענותהראשונה- איך אפשר להסביר -אם בכלל, מנקודת מבטה של הפסיכולוגיה האבולוציונית למה לא יצאתי עם אף בחור כבר שלוש שנים (אני בת 23)?...הבררנות שלי מטורפת.כדי לצאת עם מישהו אני צריכה להימשך אליו מאוד, זה ממש נדיר שאני נמשכת למישהו. חייב להיות לזה איזשהו הסבר...והשאלה השנייה נגזרת מהראשונה- אין לי קשר אינטימי וקרוב עם מישהו וזה מאוד חסר לי-מכל הבחינות.. לפעמים זה ממש מחרפן ..זה נורמלי שזה כ"כ חסר לי? לפעמים זה מתסכל בטירוף...

ד"ר אורן חסון
בררנות יתר מחד, וחסר זוגי מאידך
26.04.2006 • 11:31

רובוטריקית יקרה,
זה יהיה שטחי מדי ויהיר מדי לומר לך מה גורם לך להיות בררנית מאד. זה יכול להיות תוצאה של התבוננות שלך בקשרים של ההורים שלך, זה יכול להיות התנסות לא מוצלחת, זה יכול להיות הערכה עצמית גבוהה, ואולי עוד יותר – התעסקות בפרטים שגורמת לך לחרדות שמא תעשי טעות, ועוד ועוד – ארועים שונים שקרו לך, שגרמו לך ללמוד להיות חשדנית וזהירה או מתנשאת ויהירה (אני נוטה לאפשרות הראשונה יותר, ולא רק כי היא יותר נפוצה). מצד שני, קיים אצלך חסר גדול בזוגיות (נורמלי לגמרי – 90 אחוזים מהאנשים רואים באהבה אחת גדולה לכל החיים את הגורם החשוב ביותר שלהם בהצלחה האישית שלהם), אלא שהחסר הזה לא מצליח לגרום לך לפשרות. כדאי לכן שתגיעי לטיפול כדי ללמוד איך לתת יותר אמון באנשים, ואולי גם בעצמך וביכולת שלך לזהות ולהבין אנשים. (ואגב כך, משיכה, ובעיקר משיכה אצל נשים, היא לא רק עניין פיזי חיצוני, אלא היא גם משיכה לאישיות).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083