בריאות העובר: התמודדות עם עישון
רויטל
תפס אותי מעשנת בהריון
⌄
שלום
אני בהריון מתקדם. אחרי שנים של עישון כבד והתמכרויות רבות. אני מסוגלת לא לעשן ועדיין חוטאת לסיגריות מדי פעם. כל החברות שלי עישנו מדי פעם בהריון, בעלי מעשן ושותה מדי יום אבל עדיין הוא כועס עלי מאד כשגילה (זו פעם שלישית שגילה) ואניחסרת אונים. עישנתי בסתר והוא גילה. וזו לא פעם ראשונה. כמו מכורה (אבל לא בכמויות חס וחלילה). מרגישה התנהגות של מכורה- מסתירה, משכנעת את עצמי וכו'התוודתי בפניו והודיתי שאני מעשנת. אני לא רוצה להיות בשקר ואני מעדיפה להפסיק. האמון בינינו זה מה שחשוב לי. הוא לא יכול לסבול אותי כרגע ומחדיר בי שכל פגיעה בעובר תהיה אשמתי.עצוב לי וקשה לי. אני סופגת בזוגיות את החולשות שלו ומרגישה כי החולשה שלי היא אכזבה עצומה בעיניו ואולי אף גירושים. איני יודעת מה לעשות איך להוכיח לו אחרי שתפס אותי כבר מספר פעמים שאני מפסיקה.....................איך אפשר להחזיר את האמון?
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם הדבר הנכון!
⌄
רויטל יקרה,
אני חושב שהוא צודק לחלוטין. כאן לא מדובר בחולשה שלך שבה את היא זו היחידה שנפגעת, או הוא. גם אם את בטוחה שמדובר בנסיון שליטה שלו או בנסיון שלך לעצמאות, זה עניין שולי ולא חשוב. מדובר קודם כל בכך שאת עלולה לפגוע בעובר.אם את לא מצליחה להתמודד עם הויתור על העישון, אל תכעסי עליו. להיפך. היעזרי בו כדי להתמודד. לא מדובר רק בחולשה שלך לעומת חולשות שלו. מדובר בנזק אפשרי לצאצא של שניכם. במקום להתקומם, ובמקום לתת לאגו שלך או לחולשה שלך להתקומם עבורך, קחי אחריות. את חייבת את זה, ואסור לך להגדיל את הסיכוי ואפילו בפרומיל אחד שייגרם נזק לילד או לילדה שלכם. החזירי את האמון בכך שתקבלי את מה שהוא אומר, ועזרי לו לעזור לך להתמודד עם העישון.אני לא יודע אם את יודעת לקחת אחריות. ואם לא, אני גם לא יודע למה. חשבי על זה, ובקשי עזרה אם קשה לך. אבל קחת אחריות פרושו להפסיק לעסוק בדבר שולי, שהוא האמון שלו בך. אני מבין מהיכן זה בא, כי רגשית טבעי שזה מה שאת חשה כשהוא נוזף בך וכועס עליך, ובעיקר אם את חושבת שלפעמים הוא עושה את זה כשהוא לא צודק, אלא בגלל צרכים אישיים שלו או בשל מאבקי כוח ביניכם. אבל למרות זאת, הדבר העיקרי שבו את צריכה לעסוק היום הוא בריאות העובר, והצורך שלך להתמודד עם העישון. חבל לי שלא שאלת אותי איך להתמודד עם העישון כשקשה לך, במקום איך להחזיר את האמון שלו בך. זו השאלה החשובה יותר כרגע. ייתכן מאד שבעלך לא יודע איך לעזור לך להפסיק את העישון מבלי לפגוע לך באגו. ייתכן מאד שגם הוא לא מושלם. אבל את צריכה לקחת אחריות, ולהתייחס למה שחשוב, ולא למה שפחות חשוב.