בעלך מעלים אותך? מה עושים?
במבוך
זוגיות ?
⌄
בת 45 +ילדים.נשואים 15 שנה. מאז שיש לנו ילדים כל החברים המתארחים בביתנו הם אך ורק שלי.בעלי פוגש את חבריו אם בכלל רק מחוץ לבית. (ואיני טיפוס מביך או שיש להתבייש בו כלל..וגם מסתדרת עם רוב האנשים,כולל חבריו מלפני שהתחתנו.) גם כשחבר מזמין למסיבת יום הולדתו את כולנו, התחושה היא שיעשה את הכל כדי לרמוז לי בעקיפין שעדיף שילך לבד או עם הילדים.וכשאציין בפניו שנראה שלא מעוניין שאבוא לא יאמר כלום או מקסימום,תעשי מה שבא לך..כאילו מלכתחילה לא רצה שאגיע.אבל מצד שני נהנה "להפריע" למפגשי עם חברותי ובני זוגן שאני איני מפרידה מביתי אני יוצאת גם בנפרד אבל גם הרבה נפגשים כולנו אצלי ואצלן..!.במשך כל תקופת זוגיותנו לא יזם שום יציאה זוגית או רצון לכזו ולא נענה לאף יוזמה שלי בחיוב.ותמיד כשמנסה לדבר על הרגשתי נענית במשפטים הרגילים של "אוקי סיימת? וכדומה.וכשיורדת לי התחושה שאולי כבר לא מעניינת אותו מכל הכיוונים אז יגיד לי שזה בולשיט,וימשיך שלא להתעניין...ולא לרצות.. ולא יוזם כלום.אני מרב תחושת עלבון כבר הפסקתי ליזום בעצמי.מרגישה אצלו אוויר, המצב מסובך כי אנחנו אחרי שיפוץ של בית יחד.לא מבינה מה עלי לעשות. לפעמים נדמה שהבן אדם נכה ריגשית.מה עושים עם אחד שכזה? ממש לא הזוגיות שדמיינתי.
ד"ר אורן חסון
כשהוא מעלים, ובעיקר "מנפנף" אותך
⌄
במבוך יקרה,
זה אכן פוגע, ומעליב, שאת מרגישה שבעלך "מעלים" אותך מסביבתו, או לפחות לא רוצה להיות איתך שלא במסגרת המשפחה. מה שאולי פוגע לא פחות הוא שהוא בכלל לא מאפשר לך לדבר על זה. אני לא יכול לדעת מה דעתו על העניין, ומה סיבותיו. לפי דברייך, כשאת מנסה להבין או לשאול או לומר, הוא מנפנף אותך. כך שגם את לא יודעת. יכולות להיות להתנהגותו כמה סיבות, אבל אולי הדבר הברור יותר הוא שהוא מעדיף להיות ולהראות גס רוח ולא נעים, רק שלא לדבר על כך. האם זה משום שהוא חושב שסיבותיו תפגענה בך? שהוא יצטרך לחשוף קלפים מסויימים שהוא לא רוצה? שהוא חושב שסיבותיו אינן מוצדקות ושלא יוכל לעמוד מול טענות שכנגד? שהוא חושב שגם כשהוא צודק הוא לא מצליח לשכנע אותך בשום דבר, אז עדיף שלא לדון בזה בכלל, כי כך זה יעבור לך מהר יותר?- לא יודע. אבל סביר שזה ששייך באופן כזה או אחר לדברים האלה. איך שלא מסתכלים על זה, חוסר התקשורת הזו נראה לא טוב.את יכולה לנסות גישה אחרת, שאולי ניסית, אבל אם תקראי אותה, אולי תצליחי להפוך אותה ליותר מדוייקת. ראי את הדף שלי "טיפול זוגי - מאמרים", ובו את אחד המאמרים בתחתית הדף, על שיפור הזוגיות כשינוי רגשי. ואם לא... וזה ימשיך כך... אז אני חושש שתצטרכי לקרוא את הדף על טיפול זוגי.