איך להעלות נושא רגיש בזוגיות

תאריך פנייה: 09.03.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נורית
דילמה בתחילת יחסים
09.03.2012 • 21:35

שלום,
התחלתי לצאת לפני שבועיים שלושה עם מישהו שמאוד מוצא חן בעיני. יש לו המון תכונות חיוביות שחשובות לי ולא היו להרבה מאוד בחורים שיצאתי אתם. אני בת 23, ומחפשת זוגיות כבר הרבה זמן ואני חושבת שאתו אני אוכל באמת להיפתח, משהו שקשה לי בדרך כלל, והייתי רוצה להמשיך אתו הלאה ולכן זה חשוב לי.הבעיה היא שיש לו ריח פה וטעם שאני לא יכולה לסבול וזה מאוד מקשה עלי ודוחה אותי כאשר אנחנו מתנשקים או מתקרבים. ראיתי גם שהשיניים שלו לא נראות במצב כל כך טוב.השאלה מה כדאי לעשות והאם כדאי לדבר אתו על כך ואיך ניתן להעלות את הנושא מבלי לפגוע בו ולערער את היחסים.אני אישית מאוד מפחדת להעלות את הנושא וקשה לי גם לרמוז לו בדרך עקיפה.יעזור לי מאוד לשמוע את דעתך, תודה מראש.

תותית
דילמה בתחילת יחסים-תגובה מקצועית
09.03.2012 • 22:21

שלום
לך.יש לי רעיון בשבילך(ואני שיננית):תקבעי את תור לרופא שיניים ושיננית,ותבקשי מהבחור ללוות אותך,ושם גם תזרקי משפט כגון"אולי גם לך כדאי להבדק אם אנו כבר פה?ואז זה ממש לא יבוא עם איזשהי כוונה מצדך(לדעתי)...ואז אנשי מקצוע יחליטו אם הוא צריך טיפול או לא.... בהצלחה בכל מקרה!!

ד"ר אורן חסון
איך לומר לו: צריך לעשות טיפול
11.03.2012 • 10:11

נורית יקרה,
זו שאלה לא פשוטה בתחילת יחסים. העצה של תותית יכולה לעבוד, והיא נותנת לך דוגמא לפתרון יצירתי, אבל את צריכה גם לזכור שאם הוא יחשוד שזה "אמבוש" שעשית לו כנגד רצונו, זה יהיה גרוע יותר.יתכן מאד שלא תהיה לך ברירה אלא לומר לו: שמע, אתה מאד מוצא חן בעיני, ומזמן לא מצאתי מי שמוצא חן בעיני כמוך. אתה מדהים ב (וכאן תכניסי רשימה של כל הדברים החיובייים שבו), וזה מאד טוב לי. אבל יש משהו אחד שאפשר לפתור אותו, והוא מאד מציק לי. אני מכירה שיננית מעולה שהצילה פעם את חיי, ואני יכולה לקבוע לך תור אצלה, אם תרצה.וקחי בחשבון שאולי זה לא ייפתר ביום...כאמור , עדינות ויצירתיות יכולים לעזור מאד, ואם הוא לא יוכל לקבל זאת, זה סיכון אמנם, ויתכן שהוא יצטרך כמה ימים כדי להתגבר על הפגיעה. אבל הרי מתישהו תצטרכי לומר לו את זה, ומתישהו הוא יצטרך לקבל זאת, כי אחרת תהיה לכם בעיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083