חברה מניפולטיבית - איך להתמודד
אודליה
רא אירגון
⌄
אני עובדת ותיקה ומצטיינת במקום העבודהעסקתי בתפקיד נוסף מעבר לתפקידי המוגדר וזאת לשביעות רצון הממוניםכמו כן הובטח לי שברגע שיהיו שינויים בעבודה אני אשתלב בתפקיד שאותו אני מבצעת במשך כמה שנים ויהיה מוכרת באופן רשמי על ידי ההנהלה שתפקיד זה הוא שלי עם מינויבמשרד יש עובדת שהיא ואני חברות טובות טובות והיא עוסקת כפקידה עובדת זו מוערכת על ידי ומתוך חברות כנה ואמיתית סיפרתי לה המון דברים אישיים עלי אשר מעולם לא סיפרתי לאף אחת אגב אנחנו אוכלות יחד מתקשרות אחת לשניה בטלפון וכולאחרונה החברה הזו מטפטפת לי שהוצע לה את התפקיד שלי אשר בו אני עוסקת מיותר לציין שהייתי בהלם אבל מיד שאלתי אותה את הרי יודעת שאני עוסקת בזה תשובתה היתה מצטערת אני לא הדובר של אף אחד וכל אחד שידאג לעצמוהבהרתי לה שאם הייתי במקומה הייתי נוהגת אחרת ואומרת שזה הובטח לעובדת אחרתכיצד עליי לנהוג מולה?האם התנהגותה מעידה על ניבזיות?האם להתרחק ממנהאשמח ליעוץ ממךתודה
אודליה
רא אירגון
⌄
שאלה נוספת שרציתי לשאול מה עליי לעשות מול מקבלי ההחלטות האם לשבת בשקט עד שאדע באופן ודאיאו לפעול לפני שיהיה מאוחר עבוריהייתי רוצה לקבל ממך חוות דעתך על היתנהגותה של חברתי כלפייכי לדעתי זה ממש לא מוסרי מה שהיא עושה מאחורי הקלעים
ד"ר אורן חסון
חברה מניפולטיבית
⌄
אודליה יקרה,
עושה רושם שחברתך יודעת לדאוג לעצמה, גם על חשבון אחרים. וגם אם אותם אחרים היא את, שחשבת עצמך לחברה טובה שלה. מצד שני, ייתכן בהחלט גם שהיא רק מנסה להכניס אותך ללחץ, ושהעובדות האלו אינן נכונות. על-ידי כך היא אולי מנסה לגרום לך לוותר מראש על התפקיד. כך או כך, את מבינה שהיא כנראה לא בדיוק חברה טובה שלך, ומוכנה להתקדם גם על חשבונך. וכנראה שאת צודקת.לכי אל מקבלי ההחלטות, ובהחלט בררי מה באמת קורה. רק תעשי לעצמך טובה, ואל תשאלי מה פתאום הם נותנים את זה למישהי אחרת, אלא תבדקי איתם מה קורה עם הקידום שהובטח לך. זו שאלה לגיטימית לגמרי, לבדוק עם המעסיקים שלך היכן את עומדת. עדיף שתדעי קודם, כדי שתוכלי, אולי, לעשות משהו, מאשר לקבל את הכל בהפתעה.