בעיות תקשורת וקנאה בזוגיות
שששששש
מה אתה מציע
⌄
שלום
לך אני נשואה מעל 15 שנהועד עכשיו שמחתי על בעלי.וכל הזמן שמעתי לא לכל מילה שלו.מאז שגיליתי שפעם הוא קונה מכשירים ישנים.באיזה סכום ואומר כדי לא לעצבן אותי. במחיר נמוך. על מנת שלא יהיו לה ריבים.אחרי שגיליתי מאז אני לא מפסיקה לחשוב כל דבר בשלילי. וגם עים הוא משוחח עים בנות.אני מאוד מקנאה. למרות שיש איתו אחת מהעבודה שיש לא קשר ידידותי. לי זה מפריע מאוד.ותמיד לא היתי מסוגלת להגיד לא שזה מפריע לי.היום אני כן אומרת והוא יודע שאני לא מרשה לא לדבר איתה.גם למרות שהוא מדבר איתה. אני רואה במחשב מה הוא כותב לה. ועל מה. האמת שום דבר מיוחד. זה בעיקר על ריכולים. או עבודה.לי אישית זה מפריע.פיתאום היתחלתי לחפש במחשב מה שהוא כותב ובכל זאת מציק לי מאוד.ולא רק זה למרות שהיא גם שינה את השם שלה לבן. ואמרתי לא שגיליתי.אז בעלי אומר לי נו את רואה מה אני כותב. אני לא מסתיר כלום ממך.אבל בעלי אומר לי זה לא יפה שאני מחטאת במחשב שלו.אני לא נוגע בדברים שלך במחשב. וגם לא מעניין אותי.מה לדעתך איך אני אמורה להיתנג.לי זה מציק מציק. שעד כדי כך היתחלתי לחלום שאני מאוד מעונינת להיתגרש בחלום.כי פיתאום גם ככה תמיד מנה ממני בערב לצאת. לכן לא יצאתי מהבית.לא שיש לי חברות אין לי.אבל מידי פעם שהיי ניפגשת עים מישהי. תמיד עיקם את הפרצוף.לי זה מפריע שהוא יותר מידי קנאי לי. ואומר לי שאותי הוא אוהב אותי מאוד מאוד.דרך אגב וא אומר לי שאיתי הוא מאוד נהנה בסקס. ומה שאני מרגישה זה שבינונו יש רק סקס.כי בעלי אומר לי שאני לא קשובה לו. ולמה הכוונה.ברגע שאני בבית ואחת הבנות ניכנסת לשיחה ומבקשת משהו ואני מיתיחסת אלאה.הוא כועס עליי מאוד מאוד. ואז יוצא שהוא לא ממשיך את השיחה ומיתעצבן.גם ככה קשה לי ליות מרוכזת.אני מבכינתי עד עכשיו הישתדלתי עים נהנהת ממין או לא.לא היפריע לי בכלל. היום לי זה מפריע שהזוגיות שלנו. לא כמו בעל ואישה.בקושי שיחות.תעזור לי בבקשה.למרות שיש לי על הראש הרבה דברים שמקשים עליי את החיים זה תיפקוד כאימא בבית.בגלל בעיות בריאות. לכן העדפתי לתת לבעלי מין לפחות זה.מה דעתך אשמח מאוד לקבל תשובה
ד"ר אורן חסון
תשומת לב וקינאה. דו צדדי.
⌄
ששששש יקרה,
אני מבין מזה שיש לכם בעיית תקשורת. הוא רוצה תשומת לב, וכועס כשאת לא נותנת לו, ואת רוצה תשומת לב, אחרת, וכועסת כשהוא לא נותן לך את זה. ושניכם מקנאים זה לזו ולא נותנים זה לזו לנשום. זה שיש ביניכם מין טוב, זה מצויין, כי זה עוזר לכם לשמור על היחסים. אם קשה לכם, אולי כדאי שתלכו לייעוץ זוגי, כדי ללמוד לתפקד טוב יותר כזוג.