בעיות תקשורת בנישואין
נעה
ש
⌄
שלום
בעלי מבקר אצל הוריו לארוחת שישי כל שבוע אני כמובן מוזמנת להצטרף אך אני לא רוצה משתי סיבות אחת זה שזה לא רק משפחה שם אלא גם חברי הוריו אנשים מבוגרים שלא מעניין אותי להיות בחברתם ולרוב כמעט לא מכירה אותם חמותי מסורתית ובשבילה כמה שיותר אורחים זה מצווה ושנית זה שבעלי עובד כל יום עד שעה שבע בערב וזה אומר יציאות כל השבוע מוגבלות כי הוא עייף והולך לישון בעשר אחת עשרה.לפני הנישואים ביקרתי אצל הוריו הרבה בארוחות שישי אך כעת זה מפריע לי הקמנו בית והייתי רוצה לבלות עם בעלי ביחידות בערב היחיד החופשי שלו שלמחרת לא צריך לקום מוקדם. או לצאת לאנשהו לא משנה לאן העיקר בזוג. אני לא נגד לבקר אצל הוריו ביום אחר בשבוע בכיף אך מפריע לי שיום שישי מוקרב לזה כי אם אני לא הולכת הוא ילך לבד וישאיר אותי לבד! לא נראה לי בסדר שבעל עוזב את אשתו לבד בשישי כדי להיות עם הוריו וחבריהם. בשיחה איתו אמר שהוא נהנה מזה אבל אני סובלת. לא רוצה ללכת לשם בערבי שישי ולא רוצה להישאר לבד רוצה DATENIGHT עם בעלי או סתם לבלות יחד. חמותי עוזרת לנו רבות קנתה לנו מיטה וספה ותמיד עוזרת וזה יוצר מין מצב של חייבים לה ולא נעים ממנה ובעלי בן ארבעים כמעט כל כך קשור וקרוב להוריו שלא אכפת לו שאשתו החוקית לבד בבית בערב סופ"ש!!! זה מפריע לי ברמות קשות מה אפשר לעשות כאן תודה!!! נ.ב לדעתי כשתחתנים אז ערבים חופשיים אמורים לבלות בכיף בזוג בכל פעילות שבא אבל לא להיסחב לאכול אצל ההורים גם לא שלי חשוב לציין שהוריי מאוד לא לוחצים מתי שתבואו תמיד בכיף מוזמנים ואצל הוריו זה אמו אומרת שיום אחד את שישי בערב תיתנו לנו ובחברתנו זה ממש מגעיל לשים את זה ככה כאילו חייבים לה וכפי שהסברתי מבחינה מסויימת חשים חייבים קצת
ד"ר אורן חסון
הכל או לא כלום
⌄
נעה יקרה,
חבל מאד שלא כתבת את גילך, ולא כמה זמן אתם נשואים, ואם יש לכם ילדים. כך או כך, הבעיה שלכם היא לא המשפחה שלו ואמא שלו, אלא התקשורת ביניכם. לך יש צורך, ולו יש צורך, ולא תמיד הכל מסתדר כפי שאתם רוצים. האם אתם יכולים ללכת זה לקראת זה ולהתפשר בדרכים כלשהן (ויש כמה), ולתת לזמן לבנות מציאות חדשה? כי אם הצורך הוא 'הכל או לא כלום', אכן תישארו עם כלום, כי לא יהיה ביניכם דיאלוג. אם זה ממש קשה לכם ללכת בדרך הזו, שהיא הכרחית כדי שלא לאבד את הכל, כדאי שתלכו לייעוץ זוגי, כדי לדעת למצוא את התקשורת ביניכם.