קשר לא ברור: מה הלאה?
עדי
רוצה לחוות עוד
⌄
ד"ר שלום,
אני ובן הזוג שלי בני 22, וכשנתיים בזוגיות. אני הקשר הראשון שלו, והראשונה שלו.כבר הרבה זמן שקיימת אצלו תחושת פספוס שלא חווה עוד, וקושי עם המחשבה שהוא יהיה רק עם מישהי אחת כל החיים בלי לדעת מה זה משהו אחר. פעם אחת הוא רצה להיפרד בגלל זה והתחרט אחרי יום. הפעם הוא לא מתחרט, הוא אומר שהוא אוהב אותי אבל הוא לא יכול להמשיך עם ההרגשה הזאת. איך להתמודד עם זה מבחינתי?האם להגיד לו שאני מחכה לו? או לוותר ולהמשיך הלאה?
ד"ר אורן חסון
האם הסיבוב הזה הוא לנצח?
⌄
עדי יקרה,
מן הסתם, הוא עוד לא לגמרי בשל לקשר "לכל החיים". האם יתפשר עם הזמן? - אני לא יודע. אני לא יודע אם זה יקרה ביחסים האלה, איתך, או ביחסים הבאים שלו. כך או כך, כרגע, לפי תאורך, יש לו שני צרכים, להיות איתך ולהתנסות, ואלו שני צרכים שעומדים בסתירה זה לזה. בינתיים, הוא מתפשר על הצורך שלו להיות איתך (למרות שעצם המחשבה על כך שהוא מתפשר איתך פוגעת ולא מוסיפה ביטחון). האם זה ישתנה מאוחר יותר? - יכול להיות.ברור לי שזה מעמיד אותך בעמדה מאד לא ברורה, שלא לדבר משפילה, ביחסים ביניכם. שכן הוא אומר לך באופן מפורש או לא, שהוא לא רוצה אותךמספיקכדי לוותר לחלוטין על הצורך האחר שלו, ושלכן הוא מתלבט. וכשאת אומרת "מחכה לו", את מתכוונת לאחר שיחזור מתהליך הבדיקה שלו? - את יכולה לומר, אבל הערך של זה יהיה מועט מאד. היחסים ביניכם לאחר מכן לא יהיו אותם יחסים, כי את תרגישי אחרת ופגועה, והוא - אולי לא ירצה לחזור אחר-כך, וירצה להתנסות עוד. וכבר ראיתי לא מעט מקרים כאלה שכאשר גם בת הזוג החליטה להתנסות, בן הזוג שהלך לבדוק העביר אותה במסכת של ייסורים, והכל קרס עם המון כאב. אני חושב שאם את משחררת אותו, כדאי שתראי את עצמך גם כן משוחררת. לפעמים, בשל דברים כאלה, הקשר הוא הקשר הנכון, אבל הזמן לא. אם לא תצליחו להתארגן בסיבוב הזה, אל תחכי לסיבוב הבא. אם הוא מגיע נכון, וגם זה קורה, אז זה לאחר שמשתחררים ממנו ופוגשים בו מחדש מאוחר יותר, כאשר שני בני הזוג נקיים ממטענים של קשר שלא שוחרר כראוי.