בעיות תקשורת בנישואין
ליז
אני ובעלי שניה לפני גירושין
⌄
לי ולבעלי יש מריבות די שטויות אבל בעלי הוא מהטיפוסים שכל מריבה הכי קטנה הופך לברוגז של שבוע, יש לו בעיה רצינית בתקשורות זוגית.אם משהו מעצבן אותו הוא לא יבוא ויגיד עשית ככה וככה וזה עצבן אותי, הוא יהיה אם פרצוף כועס ולא ידבר כמה ימים ורק אחרי שאני עושה איתו שיחת נפש אני מבינה על מה הוא כעס.עכשיו הוא החליט אחרי 7 שנות נישואין + 2 ילדים, שדי מספיק ואנחנו לא מתאימים ואין אהבה...קשה לי לוותר כי הבסיס שלנו טוב והמריבות באמת סתמיות ורובן בגלל שהוא פשוט לא אומר באותו רגע מה מפריע לו.עכשיו השאלה שלי איך למשוך אותו אליי חזרה, חלק מייעצים לי לזרום אותו ולהראות לו שלא אכפת לי ושאני עומדת על שלי ואני לא אשאר איתו בכל מחיר וככה הוא יבין שהוא מפספס אותי.וחלק מייעצים לי לבוא בדרך הרכה, לא לוותר וכן להגיד לו כמה הוא חשוב לי וכמה אני לא רוצה לפרק את הנישואין (אפילו שמבחינתי כבר ניסיתי הכל וזה סוג של השפלה).השאלה מה אתה ממליץ בדרך הרכה הוא הקשה? איך גבר אוהב את האישה שלו?
ד"ר אורן חסון
עוד אפשרות?
⌄
ליז יקרה,
גברים שונים אוהבים את האשה שלהם אחרת. יש לכם בעיה תקשורתית. הוא כנראה מנסה להימנע מעימותים, שאולי מעכירים את השלווה שהוא נזקק לה, ואת צריכה "לדבר על זה" ולפתור את העניינים. יתכן שאינך עושה זאת נכון, או שאינך עושה זאת נכון עבורו, כלומר, את עושה דברים שאינם מתאימים ואינם מקובלים עליו, גם אם היו מתאימים למישהו אחר. על כך אני מדבר כאשר אני אומר שיש לכם בעיה תקשורתית. את לא מצליחה להביא אותו למקום שיקשיב לך, והוא לא מצליח להביא אותך למקום שאת תקשיבי לו. אין כאן האשמה, אלא תאור מצב. בעלך נשמע כמו אחד שנפגע בקלות ומתרחק כדי להימנע מעימות, כך שאם תפגעי בו עוד, הוא יישאר רחוק, וזו כנראה לא הדרך. אבל אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי. אתם על סף גרושים, יש לכם בעיה בתקשורת, את לא רוצה להיפרד, ואני לא מבין: מדוע את לא שוקלת את האפשרות הזו?