איך לשכנע אותו להמשיך?

תאריך פנייה: 01.12.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ספיר
איך אציל את מערכת היחסים בינינו?
01.12.2011 • 12:06

יש לי חבר ואנחנו חודשיים ביחד.. אני מרגישה שאין ביננו אהבה. יש ביננו תשוקה ומחוייבות ונאמנות אך שתינו לא מרגישים אהבה, אני לא מרגישה שאני אוהבת אותו, כאילו יש משהו שחסר. קראתי באינטרנט על אהבה והבנתי שיש ביננו "אהבה אשלייתית" יש במושג הזה את כל התסמינים שיש ביננו, יש תשוקה יש מחוייבות ונאמנות אך אין תקשורת (יש תקשורת, אבל אין את האינטימיות והרצון לספר ולשתף אחד את השני) כתוב שב"אהבה אשלייתית" האהבה מהירה ומלאה תשוקה, אך הדעיכה מהירה גם היא, שכן בני הזוג לא מסוגלים לפתח אינטימיות ופתיחות ביניהם ואפשר לומר שזה נכון כי הכל ביננו קרה די מהר אנחנו חודשיים ביחד ושכבנו אחרי חודש ביחד, הוא הכיר את המשפחה שלי מהר ואני את שלו מהר יכול להיות שזו הבעיה? בכל מקרה אתמול הוא אמר לי שהוא רוצה הפסקה כי הוא לא מצליח להתאהב בי, הוא אמר שהוא ממש מנסה אבל הוא פשוט לא מצליח והוא רוצה קצת זמן לעצמו לראות מה הוא מרגיש וזה הדדי.. איך אנייכולה להציל את מה שיש ביננו ולפתח איתו אינטימיות? כי אני לא רוצה לוותר עליו אנחנו נורא מתאימים אחד לשני וחבל שנהרוס את זה.. אני אשמח אם תייעץ לי איך אני יכולה להציל את הקשר וליזום משהו מהצד שלי. תודה מראש

ד"ר אורן חסון
איך לשכנע אותו שכדאי להמשיך?
03.12.2011 • 22:05

ספיר יקרה,
את שואלת איך להציל את מערכת היחסים, ובעצם מתכוונת לשאול בעיקר – איך אני משכנעת אותו שכדאי לנו להמשיך ביחד?הקצב שלכם תלוי באישיות ובגיל שלכם. יש ביניכם תשוקה, אבל גם את לא הרגשת אהבה. אני לא משוכנע שזה נכון, כי את כן חושבת שאתם "נורא מתאימים אחד לשני". כך שהעובדה שראית לכם עתיד משותף דווקא מרמזת שאולי את לפחות בדרך לתחושת האהבה כלפיו. אלא שלצורך זה צריך שניים. אני מציע לך לשכוח מ"אהבה אשלייתית". אם יש בזה משהו זה דווקא התחושה שיש אהבה כשזה מוקדם מדי (ולכן סוג של אשליה), כשאת אומרת שדווקא לא הרגשת אהבה (וכפי שכתבתי, יתכן שדווקא כן הרגשת זאת). עזבי הגדרות לכן וחשבי יותר על מה שאת מרגישה, וגם על הצד המעשי. את רוצה להמשיך ביחד, במצב שבו הוא כבר אמר לך שהוא רוצה הפסקה כי הוא לא מצליח להתאהב בך. יש אנשים שלוקח להם זמן רב יותר להתאהב, אבל יכול להיות שהוא באמת אומר לך שאין סיכוי, מבחינתו. הדרך היחידה בשבילך לנסות לעשות משהו, היא לא לאבד אותו, ולנסות לשמור על הקשר. איך? – קשה לי לומר לך, כי אני לא מכיר אתכם. את מכירה אותו טוב יותר, למרות שזה רק חודשיים. נסי להשתמש בידע שלך ובהכרות שלך איתו, כדי להציע לו דברים שהוא אוהב, כדי לשמור על קשר. יש בזה גם סיכון, כי ייתכן שתתאכזבי מחדש. אבל אולי שווה לקחת אותו.חבל שלא כתבת את גילכם, אגב. אני יוצא מתוך הנחה שאתם ממש בתחילת שנות העשרים שלכם, כי ההתלבטות של שניכם, ואופן כתיבתך נראים לי מתאימים לגיל זה. אבל זה תלוי כמובן גם בחברה שבה אתם חיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ספיר
איך לשכנע אותו שכדאי להמשיך?
04.12.2011 • 00:10

תודה רבה לך ד"ר אורן חסון. אני החלטתי לסיים את הקשר כדי לא להתאכזב לפני שיהיה מאוחר מדי. ואכן אנחנו בני 20 . שוב תודה רבה שלקחת מזמנך להקשיב ולעזור אתה עושה עבודה נפלאה, יישר כוח!