בעיות תקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 22.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רמי
האם אני צריך טיפול
22.03.2012 • 21:06

אני נשוי כבר שש עשרה שנה לאישה שמשקרת כל הזמן זה מיתבטא בזה שהיא לוקחת הלוואות מהבנק בסכומים של מעל 50000 שח ולא מספרת לי משתמשת בכרטיס אשראי שלי בלי לומר לי ומגעצת לי אלפי שקלים בלי לומר מילה ודואגת לעלים את החשבונות שמגיעים מויזה ומהבנק חשוב לי לציין שהחובות שלנו כיום עומדים על 200000 ש"ח ויש לנו משכנתא של 550000 ש"ח פעמים רבות מדוע היא עושה את זה ותמיד אמרה שהיא פחדת מתגובתי נכון אני מאוד כועס ולפעמים זורק דבריםאבל האם אפשר להבין אותי ? סכומים כאלו שיוצאים מחשבוננו הפרטי ואיני מבין לאן חשוב לי גם לציין שאנחנו מסתכרים כ20000 שח בחודשמעולם לא רבתי איתה על דברים אחרים חוץ מזה שהיא משקרת עלי כל הזמן יש מצב שהייתי צריך להתגרש ממנה מזמן אבל כרגע זה חלב שנשפך הגעתי למצבים לא נעימים באלימות מילולית ושבירת דברים בבית אבל יש פה שש עשרה שנה של שקרים וכל פעם הבלגתי מדוע אישה צריכה לשקר ולהכניס את משפחתה למצב כזהרק אתמול גיליתי שהיא לקחה עוד חמישים אלף ש"חואמרה לי שהיא לוקחת עשרים זה מוציא אותי מדעתי מבקש את עזרתך

ד"ר אורן חסון
דיאלוג לא מילולי
23.03.2012 • 17:50

רמי יקר,
אכן, לא קל להתמודד עם אשה שפוחדת מתגובות שלך, ומעדיפה שלא להתמודד דרך העלמות ושקרים. יתכן שיש לה באמת בעייה של הצבת גבולות לעצמה, אבל מה שבטוח הוא שיש לשניכם בעיה בתקשורת.אני חושב שעצם העובדה שפנית לבקשת עזרה היא חשובה. בזה אתה אומר שקשה לך להתמודד עם זה לבד, אבל גם – שאתה רוצה לפתור את זה בדרך שונה ממה שעשית עד היום. בין השורות אני גם קורא שאתה מבין שאתה עצמך לא טלית שכולה תכלת, ובעיקר – שאינך אומר לי "איך אני מתקן אותה?" – אלא "איך פותרים זאת?" – שזה גם לקיחת אחריות על עצמך, וזה חשוב. כך גם הכותרת לפנייתך.אני לא מכיר אתכם מספיק, וגם לא את הצרכים שלה, לא את החולשות שלה, ולא את החששות שלה ממך. אני מבין קצת משהו על זה מתוך הזעם שלך על דברים שקורים ביניכם. חשוב שתלכו ליעוץ זוגי. קודם כל כדי לטפל בבעיית היחסים ביניכם, ותוך כדי כך גם בתקשורת ביניכם. נראה לי ששניכם אומרים זה לזה דברים רבים שאינם מילוליים כלל, אלא מתוך עשייה, שלפעמים היא לעומתית (כלומר, דווקא, או מתוך ידיעה שזה מנוגד למה שטוב לצד השני), וצריך ללמוד להעביר את הדיאלוג הזה לדיאלוג מילולי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083