הפסקת ייעוץ זוגי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 22.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיואשת
לא יודעת מה לעשות
22.03.2012 • 18:01

שלום
אני ובעלי בשנות השלושים נשואים כשנתיים וחצי לאחר חברות של 10 חודשים.החברות היתה מאד פוריה והקשר היה רציני וברור למה מוביל מההתחלה.מיד לאחר הנישואים התחלנו בטיפולי פוריות (ידענו על בעיה) וכבר פה התחילה ההידרדרות לי היה קשה עם הטיפולים והוא תמך אבל מנגד התחיל סיפור המשפחה שלו שבלשון המעטה אני לא כל כך אוהבת והוא די אובססיבי לגביהם ועצם אי האהבה שלי רק מגבירה את זה הוא שיתף גם בדברים שביקשתי שלא ישתף ואח"כ הם לא ממש שמרו בסוד למרות בקשתי וזה פגע בי וגרר פגיעה שלי מהםהיום אנו הורים לתאומים בני שנה שהם האושר של חיי אבל מאז שנולדו זה העמיק עוד יותר את הבעיות בנינו חוסר בשעות שינה והעומס הכרוך בגידולם.היום אנו איננו מדברים על כלום ורק עסוקים בלעשות דווקא אחד לשני והוא מתנהג בילדותיות וחייב על כל מילה שלי להחזיר לי זה הגיע למצב שהוא "החזיר" לי על חשבון הילדים מה דגרר פיצוץ שביקשתי שיעזוב ואז אמא שלו התערבה ו"פתחה" עלי פה אומנם הוא חזר אבל עם אימו אינני מדברת ולא מוכנה להיפגש והוא טוען שאני מרחיקה אותו מהמשפחה שלו.ניסינו ללכת לייעוץ זוגי שלא ממש שיפר אבל גרם לרגיעה כלשהי אבל אחרי3 פגישות הפסקנו כי נוצר מצב של דחיית הפגישה בגלל מחלות הילדים ואז היה שוב פיצוץ והוא ביטל כי "חרא לא יכול להשתנות" יחסים אין ביננו בכלל כבר למעלה משנה וכל ריב קטן הופך לפיצוץ מצד אחד אני לא רואה המשך נישואים איתו מצד שני אני לא רוצה שהילדים יגדלו בלי אבא וגם אני לא רואה איך אני מסתדרת איתם לבד כרגע.השבוע נוצר שוב פיצוץ כי אני לא רוצה ללכת למשפחה שלו בחג וזה לכאורה תורם שלבסוף הוא אמר שיבוא "למשפחה המחורבנת שלי ואני אשלם על זה ביוקר" הייתי בשוק למשמע הדברים בעוד משפחתי רק נותנת ונותנת אבל כאמור הוא חייב להחזיר לי ופשוט אני לא יודעת איך להגיב ומה לעשות.

ד"ר אורן חסון
בתנאים הקשים של מאבקי כוח
23.03.2012 • 17:49

מיואשת יקרה,
חייבים להמשיך את היעוץ הזוגי. לפעמים יש סיבות שונות ותרוצים שונים למה להפסיק, ואסור לעשות זאת במקרה כמו שלכם. יעוץ זוגי אינו תמיד קל, ואינו תמיד כייף. הוא מטלה. אבל הוא גם לקיחת אחריות. כשקורה משהו, כמו מחלת הילדים והפסקה "זמנית", והעניינים לכאורה פחות או יותר בסדר בדיוק אז, קל להניח לזה אז, אבל קשה מאד לחזור לזה אחר-כך. וכשהוא לא הרגיש כל כך בנוח עם היעוץ, קל לו לפגוע בך דרך הפסקת המחוייבות הזו.אני יכול לדבר איתך על חיזוקים חיוביים, ועל נתינה במקום ביקורת, ועל כל מיני דברים כאלה שאת יכולה לכאורה לשנות בעזרתם את הדינמיקה ביניכם. זה עובד, וזה יכול לעבוד, אבל קשה מאד לעשות זאת באופן חד צדדי וללא תמיכה, כי תרגישי בדרך פראיירית. אם הוא לא רוצה ללכת ליעוץ זוגי – לכי לבד. במקרה הגרוע, תקבלי כוח להתמודד נכון יותר עם הסיטואציה, ותלמדי מה הכי נכון לך בתנאים הקשים של אי הסכמות ומאבקי כוח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083