בעיות תקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 10.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל79
זוגיות, האם להישאר או לעזוב?
10.02.2012 • 14:05

שלום רב,
אני נשואה מזה 6 שנים יש לי 3 ילדים, בן 5 בן2 ובן 1. בן זוגי ואני בדר"כ בסדר, כשאני מגדירה בסדר הכוונה במנהלים אורח חיים תקין, אף פעם לא הייתה אהבה גדולה מידי, או גילויי אהבה כמו חיבוקים ונישוקים, הוא מפרנס את הבית, עובד בשתי עבודות, אני איני עובדת כרגע ומגדלת את הילדים, הבעיות שלנו שהוא לא מפסיק להתלונן על ניהול הבית ועל חינוך הילדים, לפעמים הוא מתלונן לפניהם שאני לא יודעת לחנך אותם ושהבית מבולגן (יש לי 3 ילדים קטנים), כאשר הוא מתלונן אני מגיבה בקול רם (זו בעיה שאני מנסה בכל כוחי להתגבר עליה) ואז הוא מתעצבן ואומר לא ליד הילדים (למרות שהוא מתחיל את התלונות ) בפעם האחרונה שרבנו ואני צעקתי, הוא הטיח בי תותים בעוצמה רבה, בכל ריב ובכל הזדמנות כזו הוא קורא לי אפס ומשוגעת שצריכה טיפול, הבן שלי שאל אותו מה קרה אבא??? אז הוא ענה לו אמא משוגעת. בדר"כ הוא לא נוהג באלימות, אך במרוצת השנים 6 שאנו נשואים ו8 שאנו מכירים. הוא הכה אותי פעם אחת כאשר הוא ממש התעצבן ושבר את דלת האמבטיה, ולפני כמה ימים זרק עליי תותים, הוא התנצל בנוסח: לא הייתי צריך לעשות זאת אבל את צעקת והשתוללת, אני לא יודעת מה לעשות, אין לי יכולות כלכליות לעזוב והאמת שרוב הזמן החיים בסדר. האם זו התעללות נפשית? ופיזית ע"פי ההגדרות, האם זה יכול להסלים???אני חייבת לציין שהוא אבא טוב, שדואג להם לכל מחסורם ואוהב ומפנק אותם. מה עליי לעשות?

ד"ר אורן חסון
לדבר על זה שוב, מאוחר יותר.
12.02.2012 • 14:00

מיכל יקרה,
האם זה משנה איך מגדירים זאת, כאשר את יודעת מה הבעייה?יש לכם בעיה תקשורתית משמעותית. לפי דברייך, הוא לא יודע ליצור איתך תקשורת טובה שבה יוכל לומר לך מה הוא חושב מבלי שתרגישי מותקפת, ומבלי שתוכלי להקשיב לדבריו מתוך הבנה שהוא מכבד אותך ולכן חשוב להקשיב לו, ואולי גם מבלי להתאפק על דברים קטנים ולא חשובים, לפחות לפי תפיסתך, והוא מרגיש שאת לא מקשיבה לו, והתסכול שלו גורם לו לפגוע בך דרך דברים הנאמרים בפני הילדים.את יכולה לנסות להפסיק להתלונן כנגד, אלא לומר לו: "אתה אומר לי משהו שאתה חושב שהוא חשוב. אני מקשיבה. הסבר לי עוד פעם, ובשקט, ואנסה להבין טוב יותר", גם כאשר את מתקוממת מאד כנגד דבריו. לו יהיה קל יותר. והשאלה היא מה קורה איתך, נכון? כאשר את משוכנעת שהוא מעליל עליך דברים שאינם נכונים או אינם מקובלים עלייך. תגידי לו "שמעתי, אני צריכה זמן לחשוב על זה", או "שמעתי, הבנתי, יש משהו בדברים שלך גם אם אני לא מסכימה על הכל" ואתם לא חייבים לפתור את הכל מיידית. זה חלק מהטריק של תקשורת טובה – שלא הכל צריך לפתור מייד כאשר יש קונפליקט. תני לזה זמן, ודברו על זה שוב כאשר שניכם רגועים יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083