בעיות תקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 07.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלום
אמון
07.11.2011 • 12:40

שלום רב,
יש לי בעיה ואשמח אם תענה לי אז ככה אישתי תפסה אותי משקר לה כבר כמה פעמים השקרים הם לא על דברים גדולים אבל היא מצרפת אותם לדבר אחד גדול וטוענת שאני שקרן חרוני ויכול להיות שאני בוגד בה (שזה בחיים לא קרה ולא יקרה) והיא לא רוצה להיות איתי במצב כזה ושאני צריך ללכת לטיפול האמת שאני משקר לה בגלל שהיא מאוד לוחצת עליי אם אני בבית אז היא כל הזמן נותנת לי "משימות" אז אני משקר לה שאני לא בבית וכדומה האם אתה חושב שיש לי בעיה שזקוקה לטיפול או ששנינו זקוקים לטיפול ביחד.תודה

ד"ר אורן חסון
בעייה זוגית של תקשורת
10.11.2011 • 22:55

שלום
יקר,קל יותר להתווכח איתך כאשר עושים מסיפור כלשהו סיפור גדול מאד. יש לזה יותר משקל. אולי היא עושה את זה כדי לשכנע אותך, ואולי כדי להציב לך את הגבולות בגודל המקסימלי שהיא יכולה, כדי שלא רק תשמע, אלא גם תבצע.האמת? אני לא יודע אם יש לך בעיה, אבל ללא ספק יש לשניכם בעיה. היא נובעת מקושי בתקשורת שיש ביניכם, שאינה מצליחה להיות פשוטה. האם משום שהיא מלחיצה אותך יותר מדי? האם משום שהאמת פחות חשובה לך כמו השקט והשלום והשלווה ביניכם? האם משום שהיא ביקורתית מדי? האם משום שקשה לך להתמודד עם זה? האם משום שאתה באופן כרוני לא בסדר, ולא מוכן להודות בזה? האם משום שאתה מנסה ליצור תדמית לא נכונה של עצמך בשל בטחון עצמי נמוך? – אני לא יודע אם ומה נכון או לא נכון מכל אלה, אבל אלה מרכיבים טיפוסיים שיכולים לגרום לזה, ויעוץ זוגי מאד רצוי. חשוב מאד לשפר את התקשורת, להפוך אותה לגלויה יותר ואולי גם לביקורתית פחות. חשוב שתלמדו לנהל עימותים ואי הסכמות באופן שלא יפריע לכם לדבר זה עם זה באופן גלוי. אחרת, יש לזה נטייה להחריף, כפי שאתה רואה, וזה יכול להחריף עוד יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083