חילוקי דעות מהותיים בזוגיות
גלי
עישון וזוגיות
⌄
שלום רב,
בעלי ואני נשואים כ- 5 שנים, יש לנו 2 בנות ואנחנו בהיריון שלישי.היכרתי את בעלי מעשן וגם אני עישנתי באותה תקופה (לא הרבה, בערך 5 סיגריות ליום), בעלי עישן קצת פחות מקופסה.בשנה וחצי האחרונות בעלי מעשן בצורה לא מבוקרת קרוב ל- 2 קופסאות ליום.בכל רגע שיש לו הזדמנות הוא בורח למרפסת ומעשן, הוא עובד עד השעות הקטנות של הלילה ומה שמחזיק אותו ער אלה הסיגריות.לאחרונה הוא משתעל בצורה טורדנית ללא הפסק, גם מתוך שינה.התינוקת שלנו היתה מאושפזת עם התקף אסטמה והרופאים אמרו לו שאסור לה לבוא במגע עם מעשנים, קייוויתי שזה יזעזע אותו ויגרום לו להפסיק או לפחות להפחית, אבל כלום.אני כועסת עליו כל הזמן, מעירה לו ובעיקר מרגישה שלא איכפת לו מאיתנו אם ככה הוא מזלזל בבריאות שלו ושל הבנות. אמרתי לו שלא התחתנתי איתו כדי להיות אלמנה עם 3 ילדים.הוא בעיקר מקשיב לי, לא מגיב, אבל גם לא עושה שום דבר לטפל בבעיה.אני מרגישה שזה ממש גורם למתחים וכעסים ביננו, בעיקר מצידי.ראוי לציין שהקשר שלנו מצויין, אין לנו בעיות נוספות בבית.מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לו להבין את המשמעות ההרסנית של העישון שלו על הבית?אשמח לעצה / תגובה
נעמה
הי, זה הסיפור שלי
⌄
אצלנו דבר ראשון אסור לעשן בתוך הבית ואסור לעשן באוטו עם הילדים. חוץ מזה השנה הצבתי אולטימטום, הוא יפסיק לעשן למשך שנה אחת אם לא, מצידי שיעזוב את הבית. בינתיים הוא צוחק, עושה מהרעיון הזה בדיחה, טוען שהשיעולים זה בגלל חילופי העונות... אבל אני קבעתי דד ליין והולכת לעמוד בו.
גלי
הי, זה הסיפור שלי
⌄
גם אצלנו לא מעשנים בבית ולא ברכב עם הבנות
גם הוא טוען שהשיעולים זה בגלל האלרגיה בחילופי עונות
אני לא רוצה להציב אולטימטום כי אין לי רצון או כוונה לפרק את הנישואין
הייתי שמחה לקבל עצה או סיוע לפתור את הבעיה
זה ממש סיוט
ד"ר אורן חסון
חילוקי דעות מהותיים, ללא יכולת פשרה
⌄
גלי יקרה,
יש ביניכם חילוקי דעות בנושא מהותי מאד, שחשוב מאד לשניכם. לך, בשל בריאות הבת, ולו – כי הוא לא חזק מספיק כדי להתמודד עם הקושי הפיזיולוגי והנפשי הכרוכים בהפסקת העישון. לכן גם קל לו להדחיק, ולמצוא סיבות אחרות, ולזלזל בסיבות הבריאותיות הקשורות לבת. כרגע, יש ביניכם התמודדות כוחנית על מי משפיע יותר, כשהיא הפכה להיות חשובה יותר מהצרכים שלכם. חשוב להתמודד עם זה בתקשורת הדדית, וזה אין ביניכם. לכו ליעוץ זוגי. אני אומר זאת חד משמעית, למרות שהזוגיות שלכם טובה בפרמטרים אחרים. זה משפיע על מימדים אחרים של הזוגיות, וזה עלול להשפיע בטווח הארוך, בודאי משפיע על הבת שלכם, וזה עלול לחזור שוב כאשר נושא משמעותי אחר יעלה על הפרק. יתכן, אגב, שהאיום ביעוץ זוגי יבהיר לו שהנושא מספיק חשוב בשבילך כך שהוא ינסה אולי להפסיק, או להציג הפסקה, אבל יתכן שתצטרכו להגיע ליעוץ בכל מקרה.ובכל מקרה, עדיף להעמיד אולטימטום שאת מתכוונת לעמוד בו (העניין הזה מכוון גם לנעמה שהשיבה כאן). והצורך ביעוץ זוגי, בתור אולטימטום ראשון (או שתפסיק לעשן או יעוץ זוגי), הוא אולטימטום שאת יכולה לעמוד בו.