בעיות תקשורת בזוגיות - מה עושים?
מאיה
בעיית תקשורת עם בעלי
⌄
אני ובעלי נשואים שנה וחצי. הוא אדם מאוד סגור ולא מרבה ליזום שיחות אלא רק בדברים נחוצים. רוב הזמן יש ביננו שתיקות ועל שיחות מעמיקות אין בכלל מה לדבר. זה מאוד משעמם אותי. גם בחברה הוא מרבה בשתיקות ומאוד נלחץ כשפונים אליו. הוא עונה גם לי וגם לאנשים בצורה לקונית ולא יוזם שום המשך שיחה. האם לדעתך זה סימן לא טוב לעתיד היחסים? כמו כן הוא מסרב לטפל בעצמו אך לדעתי אם אני אלחץ הוא יסכים. השאלה היא אם בכלל אפשר לשנות אותו ואם כן מה הדרך?
ד"ר אורן חסון
בעיית תקשורת של בן הזוג
⌄
מאיה יקרה,
את שואלת אם זה סימן לא טוב לעתיד היחסים. קשה לדעת. השאלה מהם "יחסים" עבורך. ללא ספק זהו סימן לעתידאופיהיחסים שביניכם, אבל הוא יכול עדיין להיות בעל למופת בכל פרמטר אחר. השאלה היא אם זה מספיק לך.בהחלט יכול להיות שיעוץ זוגי יוכל לפתוח אותו. יועץ זוגי יוכל לראות את הבעיה באופן ברור יותר, ולהציע דרך פעולה, לפי הבנתו את המצב. אבל יכול להיות שאפשר לתקוף את העניין הזה בכלל מכיוון אחר. אני לא יודע מה העיסוק שלו, ואם עיסוק זה דורש אסרטיביות ודיבור עם אנשים נוספים. אם כן, ואולי בכל מקרה, אפשר להמליץ לו לעשותcouching(אימון אישי), לתרגל אסרטיביות, וללמוד לדבר בחברה. לכאורה בשל עניינים מקצועיים, אבל אם תעשו זאת עם איש מקצוע טוב (ושימי לב, יש הרבה אנשים שאינם אנשי מקצוע בתחום הזה – רצוי שתמצאו מישהו שהתחום הזה קשור לתחום השכלתו המקצועית, כמו פסיכולוגיה, התנהגות ארגונית וכדומה), התוצאה תשפיע גם על הקשרים החברתיים שלו, וגם על היחסים הזוגיים. ורק שלא תגידי אחר-כך שאת רוצה אותו כמו שהיה פעם...(טוב, אולי אני נסחף...)
מאיה
בעיית תקשורת של בן הזוג
⌄
נהנתי מהתשובה שלך. האם אתה יכול להמליץ לי על מטפל כזה לאימון תקשורת? האם אתה מטפל במקרים אלו? תודה על העומק שבתשובותייך. נראה לי שאין הרבה אנשי מקצוע לפחות לא בפורומים שמאריכים בתשובתם ומקיפים את כל התחום עד כדי כך שהשואל יוצא ממש מסופק. חן חן לך, תבורך ואל תתקלקל לנו.
ד"ר אורן חסון
בעיית תקשורת של בן הזוג
⌄
מאיה יקרה,
אם אתם גרים בטווח מעשי להגעה לככר המדינה בתל-אביב, את מוזמנת ליצור קשר.ותודה על המחמאות. אני מניח שלא אתקלקל כל עוד העומס לא יהיה גדול מכפי שהוא היום. החשש שלי הוא בכלל הפוך. אני כאן כדי שאתם לא תתקלקלו לי.