בעיות מיניות וזוגיות: מה עושים?
כוכבית
משבר בזוגיות
⌄
שלום,
אני אפילו לא יודעת איך להתחיל, אבל אני אנסה.אני נשואה 10 שנים בת שלושים+ ילדים. התחלתי להרגיש ירידה בחשק המיני כבר אחרי הלידה של הילד השלישי, לפעמים הגעתי למצב שלא הייתי צריכה את זה. במקביל ראיתי שבעלי לא דורש ובא בטענות, מידי פעם הוא היה זורק הערות בדרך אגב שהיום במבט לאחור אני מבינה שזה היה חסר לו. אני חייבת לציין שלאורך כל הדרך אני אוהבת אותו ויש מגע פיזי של חיבוקים ונשיקות, אבל בזמן האחרון גם זה לא היה חסר לי. הגענו למצב שכל פעם שקשה לנו אנחנו לא עוזרים אחד לשני ונוצרו מריבות גדולות. יום אחד פשוט יזמתי שיחה עם בעלי על חוף הים ופשוט הייתי בשוק ממה שנאמר לי, כנראה לא הבנתי עד איפה הובלתי את הדברים- התברר לי שיחסי המין איתי היו חסרים לו מאוד והוא גם היה מאוכזב ממה שנעשה או לא נעשה, והוא היה מוצא את הריגושים שלו בדרכים אחרות כמו להסתכל על נשים אחרות וכו...לקח לי זמן, בתחילה נעלבתי אבל הבנתי שאני באופן מסוים גרמתי לזה. בין היתר הוא אמר שסקס כבר מגעיל אותו ואין לו צורך בזה כמו שלי אין צורך. המקרה הזה איפס אותי ואני שואלת מה עושים- אני לא רוצה לאבד אותו ורוצה לעשות שינוי- איך ומה?
ד"ר אורן חסון
בעיה מינית או תקשורת זוגית?
⌄
כוכבית יקרה,
מגע, ועוד יותר מגע מיני, גם הם תקשורת. מין בזוגיות נותן מידע על נכונות, על פתיחות, על המתח שבין סיפוק התשוקה האגואיסטי לבין הנתינה, על המתח שבין הלחצים לבין חשיבות בן/בת הזוג והקשר הזוגי, המשיכה ההדדית (ולכן גם הבטחון בעתיד הקשר) ועוד. המידע שהוא קיבל ממך הוא דחייה, כלומר, שהוא והקשר ביניכם חשוב לך פחות כאשר את בלחצים, ואולי בכלל.עכשיו, כל זה עומד ביניכם, וזקוק לריפוי. לולא היה אומר שסקס מגעיל אותו עכשיו, הייתי אומר לכם לכו להרפא ביעוץ זוגי. אם האמירה שלו נכונה, עדיף טיפול זוגי ומיני משולבים (לא מעט מטפלים מיניים עוסקים בשניהם). אבל יתכן גם שהוא אומר זאת כדי להמנע מלפגוע בך, כי כרגע הוא לא רוצה לעשות זאת איתך, עד כדי כך הוא התרחק. לפיכך, אם אתם הולכים לטיפול מיני, קחי את זה עליך, כלומר, שלך יש בעיה שאת רוצה לטפל בה, ולא להעמיד אותו בקונפליקט של "רגע, אבל אין לי באמת בעיה מינית... איך יוצאים מזה באופן אלגנטי?". וגם אם את מגיעה לטפל בבעיה מינית "שלך", ממילא הוא מחוייב להיות חלק מהפתרון, ואז כל הדברים האלה יתבררו שם.