התפשרות בזוגיות: איך לשמור על גבולות?
אני
שאלה חשובה
⌄
שלום,
הכירו לי בחור שמסתבר שאני כבר מכירה מהעבר הרחוק וזכור לי כיצד גם לא חיבבתי אותו בעבר,כעת נשאלת השאלה אם יש מקום לנסות בפרט שאני שנים ללא זוגיות.אני קצת מתבאסת וחוששת מהתפשרויות,מה עליי לעשות?
ד"ר אורן חסון
כושר עמידות בפני פשרות
⌄
אני יקרה,
נדמה לי שמה שקורה לך הוא הדבר הבא: מצד אחד את מעריכה שהוא לא יהיה בדיוקלאטוטלי (אחרת, בשביל מה לנסות?), ולפי תחושך כלפיו בעבר את מרגישה שהוא בודאי לאכןטוטלי, ואת בעיקר חוששת עכשיו להכנע לחולשה שלך. את כבר שנים ללא זוגיות, ואת פוחדת שאם תכנסי לזה, תתפשרי. ולו רק בגלל שלא היתה לך זוגיות כבר זמן רב. לכן, השאלה היא בעיקר: עד כמה את חושבת שאת חזקה מספיק כדי לשים לעצמך גבולות שתהיי שלמה איתם? אם את חזקה, תוכלי יותר בקלות להרשות לעצמך לבחון את יחסך אליו. אם לא, אז יש סיכון גדול יותר שתתפשרי.ואז נשאלת השאלה, אני יקרה, למה את שנים ללא זוגיות? ובעיקר, מה עושים כדי לפתור זאת (ואני מניח ממכתבך שאת רוצה לפתור זאת)?ועוד שאלה חשובה: האם את מתקשה להתחיל ולבדוק קשרים חדשים נוספים בגלל ההבנה שלך שאת חלשה עכשיו, ועלולה להתפשר? האם כך אינך מחמיצה משהו, מגדילה את משך הבדידות שלך, ומחלישה עוד יותר את כושר העמידה שלך בפני פשרות?