בעיות מיניות בזוגיות - מה עושים?
טל
התנזרות ממין, ריחוק מבחינה גופנית
⌄
שלום
לך ד"ר חסון,אני ובן זוגי מנהלים מערכת יחסים כבר כ- 4 חודשים, מההתחלה שנינו יהרגשנו שזה זה (כמו שאומרים) וכעבור 3 חודשים עברנו לגור ביחד בדירתי.היחסים בינינו נפלאים, חברות טובה, הבנה, הקשבה ועוד. הבעיה היחידה היא כי בחודש האחרון לערך הפסקתי לקיים עימו יחסי מין.בכל פעם שהוא נוגע בי מעבר לחיבוק קל אני נהיית עצבנית (פנימית) ולא מסוגלת להמשיך. גם אם קורה שיש בינינו נשיקה ארוכה אני מייד מתרחקת.אני לא יודעת כיצד לשנות זאת, אני מאוד אוהבת את הבחור וחושבת שהוא אכן האחד בשבילי. איך מתגברים על הבעיה שלעדתי חשובה מאוד כחלק ממערכת היחסים?בתודה מראש,טל
ד"ר אורן חסון
להבין את העכבות שלך
⌄
טל יקרה,
יש לך בעיה שהיא כנראה בעיה נפשית כלשהי הקשורה למיניות. אני לא יודע איך זה היה עם בני זוג אחרים, אני לא יודע אם זה קשור לחינוך שלך או קשור למשהו שאת לא מספרת ואולי אפילו חוששת לספר לעצמך שקשור לבן זוגך, או משהו שקשור לתקשורת שלכם, שאת לא מספרת, והוא מפריע לך או גורם לך לחרדות או לכעסים, או משהו אחר. את חייבת לעצמך לבדוק את העניין בטיפול. חפשי מטפל מיני שהוא גם פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט שיעזור לך להכנס לאותם מקומות שלא עשית זאת לבדך. זה קריטי לקיום הזוגיות שלך. מצד שני, אתם רק 4 חודשים ביחד. לכן אולי כדאי שתלכי בהתחלה בעצמך כדי ללבן את העניינים עם המטפל או המטפלת, לפני שתערבי בזה את בן זוגך.