רומן עם מטפלת: גברים, כוח והשפעה
מיטל
רומן עם מטפלת
⌄
ד"ר חסון, שלום!השאלה שלי נוגעת לתיאוריה האבולוציונית באשר לנטייה הגבריתלנהל רומן עם האישה שמטפלת להם בילדים, קרי - שמרטפית, גננת, מורה, מטפלת וכו'אחי התווודה בפניי שהוא מנהל רומן עם המטפלת של ביתו, והוא סיפר לי שרביםמחבריו נהגו בצורה דומה.ניסיתי לשכנע אותו שהוא מסכן את הבת שלו, אבל לשווא.שאלתי היא האם היא עלולה לפגוע בבת שלו או שמא יש היגיון אבלוציוני מאחוריההתנהגות הזאת (שככל הנראה נשגב מבינתי)?מיותר לציין שאשתו אינה יודעת על כך דבר ואין בכוונתי לספר לה על כך.
מימי
רומן עם מטפלת
⌄
אני יכולה לספר לך..שכגננת לא פעם נתקלתי באבות שניסו לרמוז לי שהם מעונינים בי.וכששאלתי אחד מהם למה.?? הבנתי שהם מקנאים בחום ובמגע שאני נותנת לילדים....
ד"ר אורן חסון
האבולוציה והמטפלת...
⌄
מיטל יקרה,
אני מניח שאין לנו גן שמדריך גברים לנהל רומן עם המטפלת של הילדים שלהם. יחד עם זה, יש לגברים תכונה תורשתית שמדריכה אותם להמשך לנשים צעירות. זה לא אומר שגברים נמשכים רק לנשים צעירות (גברים נמשכים גם לנשים שנותנות בקלות), אבל זה אומר שתכונות של הגוף הנשי הצעיר מושכות. זה לא אומר שגברים בהכרח יבגדו במצב כזה, זה רק אומר שיש נטייה כזו. אלא שזו יכולה להיות רק תכונה אחת של המטפלת. יכולה להיות לכך גם סיבה נוספת, והיא שהגבר במקרה כזה מגיע ממקור סמכות, כי הוא בעל הבית, והיא מועסקת שלו. השליטה המסויימת שלו יכולה להיות מושכת לשניהם. ואל תשכחי שלרומן כזה דרושים שני שותפים.ובאשר להשפעה על הבת, היא יכולה להיות השפעה לא טובה משני כיוונים. האחד, שהיא תרגיש שהיא יכולה לזלזל בעבודתה, כי היא בעמדת כוח. היא ממלאת תפקיד אחר בבית, שיש בו עמדת כוח כלפי בעל הבית וכלפי בעלת הבית, והיא לא רק בתפקיד המקצועי של מטפלת לילדה. ההשפעה האחרת יכולה להיות אם בשלב מסויים היחסים בינו לבינה יגרמו לה להרגיש כואבת, מוזנחת כאשה, מושפלת, ואז יכולות להגיע תגובות נקמניות, קלות או חריפות. אבל כל זה תלוי מאד באישיות שלה.
ד"ר אורן חסון
רומן עם מטפלת
⌄
מימי יקרה,
זה שהם אמרו לך כך, לא אומר שבאמת זה המצב. אם את נראית טוב, ואם אפשר לפתח איתך שיחה, זה בהכרח יתגלגל לכיוון הזה עם כמה אבות, כי אחוז מסויים של גברים, גם נשואים, מחפש הרפתקאות מיניות, וכשיש הזדמנות בודקים את הרקע. אז זה קודם כל זה, ואחר-כך, ייתכן שהצד הטיפולי שלך (בילדים), יוצר אצלם אסוציאציות של טיפול בהם, אבל סביר יותר להניח שזה טיפול מיני. זה לא צריך להפריע לך לדבר עם האבות שבין ההורים של הילדים שבהשגחתך, זה רק אומר שאת צריכה ללמוד לשים גבולות, כמו כל אשה במקום העבודה שלה.
מימי
רומן עם מטפלת
⌄
שלום
לך..בוודאי שאני מציבה גבולות.וענינית איתם לגביי הילדים שלהם וזהו..אך כתבתי את דעתי מתוך נסיון..[בדרך כלל זה בא מחסך שלהם בחום ואהבה.וכשהם רואים שמנשקים ומחבקים את הילדים שלהם..זה מעורר אצלהם קנאה כלשהיא]