בעיות בזוגיות: האשמות וערעורים
דליה
חשדנות יתר
⌄
אני ובעלי נשואים 4 שנים , שנינו צעירים , נאים והיינו מאוד מבוקשים ברווקותינו. אנחנו מאוד אוהבים , אך הבעיה היא שקיימת חוסר אמונה מצד שנינו. בהתחלה אני קינאתי לו מאוד , היו לו ידידות שלא כל כך סמכתי עליהן והוא היה תמיד יוצא לבלות עם חברים עד שעות הבוקר. הוא תמיד כעס עליי על כך וטען שכנראה אני עושה משהו ובגלל זה אני חושדת גם בו. מבחינתי אני עכשיו אחרי שהספקתי להכיר אותו טוב מאוד , גיליתי שזכיתי ונותנת בו אמון מלא , הבעיה היא שבשנה האחרונה הוא ממש השתגע , הוא כל הזמן חושד בי , ביציאות שלנו הוא טוען שאני כל הזמן מסתכלת על גברים כאילו שאני מחפשת . זה כבר בלתי נסבל ואני לא יודעת מה לעשות . אני אוהבת אותו מאוד ולא מסוגלת לחשוב על מישהו אחר . אני רוצה זוגיות מאושרת ורק זה מונע ממני להיות מאושרת.
ד"ר אורן חסון
ערעורים ותשובות
⌄
דליה יקרה,
אני לא יודע מה הסיבה שלו, אבל יש לכם בעייה. מניסיוני, אני בטוח שאם אשאל אותו מאיפה זה בא, הוא ייתן לי רשימה של עובדות שגרמו לו לחשוב כך, שחלקן אולי יהיה גם נכון, אבל הן עדויות נסיבתיות ולא הוכחות. אלא שלדעתו זה לא משהו שצריך לקרות. לא פעם, מגיעים מהאשמות הללו למאבק כוחות, ואולי להפך, ממאבק כוחות להאשמות בפזילה החוצה.לכו ליעוץ זוגי, כדי להבין קודם כל מה מערער את הזוגית שלכם, ומדוע אינם מצליחים לתקשר כמו שצריך על צרכים ועל פגיעות. ואולי גם מדוע אתם מאשימים זה את זו בדברים שאין בהם ממש. יש כנראה לא מעט דברים שיש לרפא ביניכם.