הגנה עצמית בזוגיות
מישהי אחרת
הרגשה מוזרה
⌄
לד"ר חסון שלום,יש לי בן זוג כבר כמה שנים. אנחנו בני 24.אני לא מרוצה מהקשר כבר המון זמן ואני מאוד רוצה לסיים אותו אבל יש לי בעיה. כל פעם שאנחנו בסוג של הפסקה אני חוזרת אליו בשניה הראשונה שהוא מתקשר אליי..בפעמים הראשונות זה היה כי רציתי ואהבתי אותו.. אבל בפעמים האחרונות הרגשתי הרגשה מוזרה.. כאילו אני היחידה שיש לו בעולם ובלעדיי הוא יישאר לבד ולא יהיה מי ש"ישמור" עליו.. כאילו הוא ילד שלי, או משהו.. אחי הקטן.רציונלית אני יודעת שזה לא נכון ושדווקא מי שיהיה בודד בעקבות הפרידה זו אני, שאין לי הרבה חברים כמו לו.. אבל עדיין אני מרגישה את הדברים האלה וזה החזיר אותי כבר לפחות 3 פעמים אליו אחרי פרידות ואני רוצה שזה לא יקרה שוב, אחרי שאני סוף סוף מרגישה טוב ומשלימה עם הלבד שלי בשבוע האחרון.תודה לכל עיצה.
ד"ר אורן חסון
הגנות. על מי, בעצם?
⌄
מישהי יקרה,
אני לא יודע אם זה משום שאת טובה מדי, או אימהית מדי, או מושפעת מדי על ידי רגשי אשם (שימי לב ל"מידי"), או שאת היא זו שזקוקה לידיעה שיש לך עוגן.שאלי את עצמך היכן את רוצה להיות, מכל הבט שהוא בחיים, בעוד חודש, בעוד חצי שנה, בעוד שנה ובעוד חמש שנים, ועם מי, בני תוכנית לעצמך, ועשי את מה שאת צריכה כדי להגשים אותה.