בעיות בזוגיות: גורמים ופתרונות
טינקרבל 27
מריבות עם הבעל
⌄
נשואה 4 שנים+2 ילדים בן-3 ובת -2.2אני כבר אובדת עצות,יש לי בעל מקסים שאוהבת אותו עד מאוד. הוא עובד בבוקר משעה 9:00 ועד השעה 19:00 בערב או לפעמים יותר מאוחר, לרוב הוא חוזר בשעות 19:30 20:00 .בשעות הערב אני לא מבקשת הרבה, חוץ מעזרה מלהרדים את הילד הגדול, ואני עם הילדה הקטנה.-וגם לפעמים הקטנה נרדמת לבד-והגדול- בד"כ אני מרדימה.העניין הוא שיש לי בעל שחשובה לו השינה, שאם הוא לא ישן-הוא לא מתפקד.אז בלילה -אני קמה, ובבוקר אני עושה את עבודות הבית גם אחרי שעות העבודה.אבל אני עובדת במשרה מלאה+משרה מלאה אחריי שעות העבודה-הבית והילדים.אני לא מבקשת הרבה, משתדלת שלא, אני מבקשת רק בבוקר שיעזור לי עם הילדים או שלפחות יקום מוקדם מהרגיל ב-6:00 ויתארגן עם עצמו ומה שנשאר יעזור לי לפחות עם אחד הילדים.בימיי שישי שהוא לא עובד הוא באמת עוזר... קניות, אירגון הבית הילדים וכו'...הבעיה היא בבוקר שאני מתפוצצת שאני צריכה לצאת עם הילדים בשעה 7:20 גג אחרת יש פקקים נוראים ואני מתחילה לעבוד ב-8:00לפני שבוע על הזמן איחרת ב-10 דקות , ואצלי זה לא מתקבל בברכה איחוריי בוקר. לא משנה עד כמה שאת טובה.כל הזמן אנחנו כל בוקר באותו הפיזמון, מה ביקשתי תקום קצת מוקדם ב-15דקות או שתעזור לי עם הילדים וכו..אז או שהוא עוזר עם הילדים ובסוף אני מסיימת לארגן אותם וכו'..או שבכל מקרה יוצא שיוצאים בשעה 7:45 ואפילו אחריי..בקיצור היום עלינו על טונים עד כדי כך שהוא כינה אותי את מגעילה אותי כבר,והרדיו הופעל בווליום של 25 באוטו..שאין לו כח לשמוע את הפיזמון כל בוקר, שאני מחפשת לריב איתו כל בוקר וכו...הוא אף פעם לא מדבר, גם כששואלת לשלומו .. התשובות שלו הן: בסדר, מה כבר יכול להיות.. בנימה.. של כרגיל מה את מתעניינת שואלת שאלות קיטבק.. וכו....בקיצור, אני מרגישה שלא יודעת
ד"ר אורן חסון
גלישה במדרון המתון
⌄
טינקרבל יקרה,
יש אכן בעיה, אלא שיש לה אולי כמה מקורות. הראשון הוא כמובן צרכים טבעיים ולחץ. השני, הוא השאלה של היכולת להתמודד עם הלחץ הזה. לא תמיד זו "אשמה" של צד זה או אחר כאשר הוא מתקשה, אבל יש לפעמים דרכים ללמוד להתמודד איתו. השלישי, הוא דרך התקשורת שביניכם, וההבנה של הקשיים של הצד השני של כל אחד מכם, תוך התמודדות עם הקושי של עצמכם להתמודד עם הלחץ.אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי כדי לטפל בכל המרכיבים הללו, ולהתמודד איתם טוב יותר. אחרת, קל מאד, כפי שאת רואה, לגלוש במדרון המתון, עד שהוא יפסיק להיות מתון.
טינקרבל 27
גלישה במדרון המתון
⌄
א.תודה על התגובה..ב. יש מצב שלבעיה הזאת יש כמה וכמה מקורות,הריי בזמן האחרון - הודיעו להם בעבודה על פיטורים והוא קיבל אולטימאטום,או שעובר תפקיד אחר או שהוא בחוץ. -וזה הוא שיתף אותי רק לאחר שלחצתי רוצה ללמוד לימודים שעולים בסך 27000 שח. (עיצוב גפרי-הסבה מקצועית)אז הוא דיבר. וסיפר על המצב שלו בעבודה.על זה אני מדברת - שבשביל להוציא ממנו מידע - אני צריכה לחלוב אותו!!ג. טיפול זוגי - מבחינתי - בכייף, בעלי - לא מאמין בדברים האלו...ד. היום דיברתי איתו, בטלפון, והסברתי לו, שאפילו בטלפון שידבר איתי, לא מסוגלת לשמוע לא. אני כבר מעל חודש לא מתפקדת בעבודה, ההספק שלי כבר לא אותו הדבר וגם המצב שלי בעבודה לא מזהיר, המקום עומד להיסגר וזה עיניין של זמן עד שיעיפו את כולנו מכאן...אבל אני לעומתו, משתפת , מספרת ולוקחת את זה בקלילות, מחפשת במקביל עבודה אבל בשנתי כי עדיין לא ידוע כלום מתי היעד יהיה...היום סידרתי שתיהיה בייביסיטר ע"מ לקחת אותו לפארק או לחוף הים ולדבר אחת ולתמיד על הבעיות הללו.. כי באמת בלי לטפוח לעצמי על השכם.אבל אני אמא ורעיה שחושבת קודם כל על הילדים והבעל ורק אחר כך על עצמי.וזה משהו שכואב לי שאני מרגישה שמבטלת את עצמי כל פעם מחדש...ושאני זו לא אני מה שהייתי בקטע של ההתפתחות העצמית שלי.. ועל כך גם הולכת לדבר.יש טיפים שיעזרו לי להרגיש טוב, ובטוחה במה שאומר....