בעיות בזוגיות: מה גורם לך להרוס את האהבה?
niki
זוגיות במשבר רציני......
⌄
שלום רב
!!!אני נשואה ואם לילדה.... טוב ויפה אז אני מאושרת וגם הוא...אך יש בעיה,כל פעם שהוא עושה משהו לא בסדר אנו רבים,אני יודעת שאני דורשת הרבה דברים אבל ה פשוט כי אני די מתוסכל מכול המצב הזה...אני בבית עם התינוקת בינתיים והוא לומד ועובד ואי יודעת שנורא קשה לו אך אני מרגישה בדרך מסויימת שהוא ממשיך את חייו ואני לא....(לא שאני לא נהנית מלשבת עם התינוק פשוט קשה לי מאוד....)וזה מתחיל כול פעם מהדברים הפשוטים ביותר ונהפך למשהוו הרבה יותר גדול...כמו שאומרים מזבוב לפיל.....למשל אם הוא מאחר...או לא מתקשר...או לא עושה משהו שאני רוצה שייעשה....והכול התחיל לפני 3 ימים כשהוא איחר בעצם,בנסיבות שלא תלויות בו לדבריו....הוא בא וכמובן נורא כעסתי (אני יודעת שאני לא צריכה לכעוס...)והוא הצטער ויסה להגיד לי נו תפסיקי אני מצטער והסביר את המצב...ואני בשלי פשטו לא יכולה לעצור....ועד היום איננו מדברים....אם אתחיל מהתחלה אז תמיד טען שאני לא אוהבת אותו,לא מכבדת אותו וכ'ו....אומר שאם היו לי רגשות אליו,לפחות טיפה רגשות של אהבה אז לא הייתי מתנהגת אליו בצורה כזו....כשאני חושבת באמת האם אני אוהבת אותו אז אני פשוט לא יודעת ...מה שכן אני נורא היתרגלתי אליו ולא מתארת לעצמי את חיי בלעדיו...אני כל הזמן מדברת על גירושים,תמיד רציתי להיפרד....אבל כשבאמת חשבתי על זה אז לא באמת רציתי...למה אני חייבת להגיד לו את זה כול הזמן כשאנו רבים????אף פעם הוא לא הסכים והאמת אם היה כן לא היינו נמצאים ביחד כבר מזמן....עכשיו המצב ממש גרוע אנו רבים המון,לא מדברים,אני לא יכולה להמשיך בחיי רגיל הוא בורח לעיסוקים אחרים וכמו תמיד אמרתי לו שאני רוצה להיפרד...(לא באמת....)המון פעמים .עכשיו הוא אמר שבסדר בואי ניפרד במילא לא אהבתי אותו אי פעם ...וכששאלתי אותו אם הוא מרגיש משהו אליי אמר שכן אבל מה זה משנה לי??!גם ככה זה לא איכפת לי....והוא לא יכול יותר ואם אני כל כך רוצה הוא יעשה זאת כי כבר נימאס לו...."אני אמלא את בקשתך האחרונה"..בעצם אני יעשה תמיד כל מה שתבקשי".....ועכשיו אנו תקועים ולא יודעים מה לעשות...הרבה פעמים הוא ביקש שנילך לייעוץ זוגי כי יש לנו בעיות...הוא טוען שאני אשמה ואני שהוא...הוא משכים שהוא אשם אבל לא בהכול ואם כבר אז בדברים שטותיים כול כך....הוא אומר שאני לא אישה....לא עושה בשבילו כלום,למענו,לא תומכת,כל הזמן אומר למה אני לא מתחילה את היחסי מין ורק הוא צריך ושהוא לא יכול תמיד...הוא רוצה שגם אני יביע רגשות,תמיכה,עזרה וכ'ו....אני לא יודעת מה לעשות...בינתיים אנו תקועים הוא בשלו ואני בבית....לשנינו נורא קשה....מה שהכי קשה לי הוא להגיד לו שאני לא באמת רוצה להיפרד ואני כן מרגישה אליו משהו....(למרות שהוא לא יאמין לי ....)אני ממש לא יודעת מה לעשות...הוא טוען שאני הורגת אותו והרגתי לו את הנפש בכול מה שאני עושה.....למה אני כזו???האם הבעיה באמת בי??האם כשאוהבים מוותרים ואף פעם לא כועסים...אני תמיד אומרת לו שכשניפרד אמצא לי מישהו ואהיה מאושרת אז הוא התעצבן נורא ואמר אם תאהבי אותו הוא יהיה הרבה יותר מאושר ממני זה בטוח....אנו מאוד צעירים (25)ואני כל היום בוכה ולא יודעת איך לצאת מזה....מה לעשות???זקוקה לייעוץ ולעזרה ממך...הרי אתה כול כך עוזר....אודה לתשובה אני ממש מתוסכלת.......
ד"ר אורן חסון
הוא כנראה מאד אוהב אותך
⌄
ניקי יקרה,
לפי מכתבך, את מבינה שיש לך בעיה. כלומר, את יודעת שאת מתנהגת שלא כשורה, ובכל זאת עושה את זה.את כותבת: "הוא אחר בנסיבות שלא תלויות בו לדבריו... הוא באוכמובןנורא כעסתי (אני יודעת שאני לא צריכה לכעוס)."את לוקחת את הכעס שלך כדבר מובן מאליו, שהוא חלק ממך. לא ברור לי ממה הוא נובע, ולא ברור לי מהם כל התסכולים שלך. אבל ברור לך וברור לי שאת הורסת במו ידייך, או במו פיך את הזוגיות שלך, ואת האהבה שלו.שתי שאלות לי:1. אם הוא רוצה ללכת ליעוץ זוגי, למה עוד לא הלכתם? אתם זקוקים לזה.את זקוקה לזה.2. אני רוצה שעכשיו, אחרי שאת קוראת את המכתב שלי, תקראי שוב את המכתב שלך, ושימי עצמך במקום בן זוגך. אני רוצה שתעני על השאלה: למה שהוא ירצה להיות איתך? ואם אין לך תשובה ברורה, תדעי לך שחלק מהפתרון הוא להבין שכדי שאדם ירצה לחיות בזוגיות, צריך להיות לו טוב בה. לפיכך, חלק מהתפקיד שלך בזוגיות, שכנראה קשה לך למלא, הוא ליצור מצב שבו טוב לו בזוגיות שלכם.משהו עוצר בעדך. אני חושב שאת לא יודעת בדיוק מה. ואולי יודעת ולא חזקה מספיק לשלוט בו. יעוץ זוגי יכול לעזור לך להתמודד עם זה, ולעזור לו לעזור לך. כי גם את צריכה סביבה תומכת, כדי שיהיה לך קל יותר.ואולי, לאחר שתעברי את סעיף 2, כדאי שתזכרי שבן זוגך כנראה מאד אוהב אותך, אם נשאר איתך עד עכשיו.
niki
הוא כנראה מאד אוהב אותך
⌄
תודה רבה רבה לך על התשובה!!!הייתי רוצה להגיב על כמה דברים.....ברשותך...1.בקשר לייעוץ זוגי אז לא הלכנו עדיין כי פשוט אין לנו כסף למרות שהוא מוכן לתת את החסכונות שלנו אבל אני לא יודעת הרי יש לנו בן קטן שזקוק לזה...(שנינו סטודנטים באוניברסיטה ואין לנו זמן לעבוד...)2)אני לא יודעת מאיפה הכעסים האלו באים אבל אנסה לספר קצת מה עובר עליי,ואולי אתה תעיר את עיניי למתרחש.....אני שקועה בלימודים ובתינוק כמו כן יש לי חרדה אשר נוצרה בלידה ולא עוברת....אני לא פניתי לעזרה כי אני מתביישת והאמת שאף אחד לא ידע מזה עד לפני שבוע בו סיפרתי לבעלי על כך...ואז הוא הבין כי לא תיאר לעצמו מה יש לי....אני מפחדת מכול מיני דברים,ואני יודעת טוב טוב למה ממה ואיך....ניסיתי לעבוד על זה לבד ובאמת היתה תקופה שזה הצליח ואז חזר שוב....אני מרגישה תקועה בגלל זה....כל הזמן בעלי מבקש"בבקשה תצאי איתי לאנשהו,נימאס לי ללכת לבד לכול מקום..." הוא רוצה ללכת איתי ולהראות שיש לו אישה כי כולם שואלים אותו כול הזמן איפה אני.....ואני זאת שלא רוצה ו"שולחת" אותו לבד כול הזמן....הבעיה שאני יודעת שזה לא טוב אבל לא יכולה להתגבר על כך....אין לי שום דבר אחר מוסתר בלב הכול כתבתי....אני אוהבת אותו אני חושבת...אני תמיד מתגעגעת,מצפה ליראותו,מבשלת למענו וכ'ו....אך מה שחשוב לי יותר הוא שיגיע הביתה כבר ושאני לא יהיה לבד....(אני יודעת שאני צריכה חשוב אחרת אבל זו הבעיה.....ולו כבר נימאס מזה...)אני מאוד רוצה להישאר ביחד עימו ועם המשפחה שבנינו לאט לאט....אך אני צריכה להישתנות,אני יודעת להיות פחות אימפולסיבית,סובלנית וכמו שהוא אומר "יש לנו אהבה,אני אוהב אותך אבל כנראה זה לא מספיק בשביל זוגיות מושלמת"....ובאמת זה כך הוא אומר צריך הבנה וזה נכון....אך איך משיגים זאת...אם יש משהו שלא מוצא חן בעינייך איך להבליג???לא ליכעוס...פשוטלוותר ולהבין ..הרי בסך הכול הוא עושה זאת לא דווקא והוא עושה הכול למען משפחתינו!הוא מאוד הישתנה הוא בעל טוב בסך הכול ואבא טוב...הוא רוצה זוגיות טובה...שיהיה לו טוב,שיהיה מאושר!!!איך אני עושה זאת...בלי לריב איתו כול הזמן,ובלי שהוא יגיד "לא משנה מה אעשה תמיד לא מספיק לך..."איך???תודה ענקית...מצפה לתגובה ממך.....
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם כעסים וחרדות
⌄
ניקי יקרה,
אני מציע שתקראי כמה פעמים את התשובה הקודמת שלי אליך. חשוב שתעשי זאת כדי להפנים.ואם אין לכם כסף ליעוץ זוגי, השתמשי בקופת חולים ליעוץ פסיכולוגי, שיעזור לך להתמודד עם כעסים ועם חרדות. אולי כדאי גם שתבדקי אם האוניברסיטה שבה את לומדת מאפשרת טיפול פסיכולוגי מוזל או חינם לסטודנטים, באיזה שהוא שרות לבריאות הנפש.