בעיה עמוקה בזוגיות - מה לעשות?

תאריך פנייה: 13.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
XXX
צריכה עצה
13.11.2011 • 14:15

אני נשואה 6 שנים + ילדלפני מספר חודשים, אני ובעלי חווינו משבר בזוגיות (ריבים כמו בכל זוגיות),הטעות שלי ואני יודעת שטעיתי שהרמתי טלפון לאמא שלו שתנסה לעזור לי לרכך אותו ולהשלים בשביל שלום בית, אבל נתקלתי בחוסר הבנה ואני נפגעתי מאוד וכתוצאה מכך התפרצתי עליה ש"הבן שלה לא מספיק טוב בשבילי ושאני רוצה להתגרש" (ההתבטאות נבעה מכעס), היא כתוצאה מזה לא מוכנה לדבר איתי מאותו יום וכך זה נמשך כבר 4 חודשים.אני מבינה את אשר על ליבה שהיא נפגעה עבור הבן שלה, מיותר לציין שאני ובעלי השלמנו אחרי כמה ימים וכל מה שנשאר זה ריחוק ביני לבין משפחתו.מאז כל פעם שאנחנו חוזרים מהם (גם שאני אצלם היא לא מתקשרת איתי)הוא מתחיל לריב איתי ולפגוע במילים חריפות (ובנוסף מקלל את משפחתי כ"נקמה"), אני מצידי שותקת ומנסה לרכך אותו ולהסביר לו שניסיתי כמה פעמים ליצור קשר, גם בטלפון וגם בשיחות חולין שאנחנו מבקרים אצלם, אבל היא מצידה מתעלמת... ובעלי עונה שהיא צודקת ומעכשיו אלו החיים שיראו אצלנו ושכל עוד נהיה ביחד הוא "ימרר לי את החיים".מצד אחד אני מנסה לגשר על הפער שנוצר אך מצד שני אין לי כ"כ איך כי אני נתקלת במחסום מצידה.הנישואים שלי לא מתפקדים וכל שבת אנחנו רבים על אותו נושא.יש לך עצה בשבילי?

ד"ר אורן חסון
בעייה עמוקה יותר
15.11.2011 • 00:24

XXXיקרה,
כמעט בודאות מקור הקושי הוא עוד לפני כן. לא סביר שבעלך יגיב באופן כה חריף בשל השיחה הזו עם אמו ובשל יחסה אליך. לו היה הכל תקין וסביר קודם, הוא היה מצליח לעבור על זה לסדר היום. מה שאומר לי שהקושי עמוק הרבה יותר. גם עוצמת התגובות שלו מעידה על כך. הבעיה אינה בינך לבינה, אלא בינך לבינו. צר לי שאני נאלץ לומר זאת, אבל לכו ליעוץ זוגי להבין את שורש העניין. יש בעיה מהותית ביניכם, אתם צריכים להבין אותה, ולנסות להתחבר מחדש לפני שיהיה מאוחר מדי. אם זה לא ברור, את מוזמנת ליצור איתי שיחה טלפונית חד פעמית, להבהרה (ראי באתר שלי). אני חושב שזה חשוב

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083