בעיה זוגית: מה הבעיה שלו?
נלי
לא יודעת מה הבעיה
⌄
היי אני בקשר עם בחור כבר חודשיים נכנסנו לקשר בצורה הכי כנה ואמיתית והוא דבר איתי אפילו שהוא כבר מחפש לחתונה ולא סתם....הוא לא פטפטן מטיבעו יש בניינו המון הבדלים שאני אישית יכולה לחיות איתם...לדוגמא: אני אקטיבית זזה צוחקת..... הוא מסוג האנשים שבסבבה שלו יושב ומסתכל בצדמתחילת הקשר אני הרגשתי שלי ניתנת ההזדמנות להגיד את המילה האחרונה...בזמן האחרון אנחנו בקושי מדברים אין לנו נושאי שיחה מעניינם לדבר עד כדי כך שמרימים טלפון אחת לשני בקושי ואני ממש לא מבינה למה...בדרך כלל בתחילת קשר או בכלל יש המון על מה לדבר ואצלנו פשוט לא זורמת השיחה מה הבעיה אצלנו?? מי הבעיה בעצם???
ד"ר אורן חסון
ואולי את כן יודעת, ומחפשת פתרון?
⌄
נלי יקרה,
אני חושב שאת יודעת טוב מאד היכן הבעיה הזוגית שלכם, כי הגדרת אותה היטב. את פעילה, והוא צופה מהצד, וכנראה שלא מתאים לך להיות זו שמנהלת את כל היחסים לבד. ולכן, נדמה לי שהשאלה שלך היא בעיקר "מה הבעיה שלו?", כלומר, איך מתקנים אותו? ואני שואל אותך: למה את מתעקשת? כלומר, אתם רק חודשיים בקשר, זה לא הולך, הצפי לעתיד של שיתוף ארוך ועניין משותף הוא לא טוב, אז מה בכל זאת מושך אותך בו? המראה? הסטאטוס? העובדה שאת קובעת מה יקרה ביחסים שלכם, שיש בה נוחות מסויימת, אבל לאורך זמן את מבינה שהיא מייגעת אותך, ולא נותנת לך בטחון שהוא רוצה ומשקיע. ואולי זה מה שאת שואלת: האם הוא באמת לא רוצה מספיק ולא משקיע מספיק, או שככה הוא?ואולי, לפני שאת מוותרת, נסי לפתח איתו שיחה דווקא על זה: מה קורה לו בעצם? מה הוא מרגיש כלפייך? האם מבחינתו זה תמיד כך, או שאיתך הוא מוצא פחות עניין משותף?וקחי בחשבון שיתכן שתצאי מהשיחה הזו מאוכזבת, אבל אם כך, עדיף לדעת את זה עכשיו מאשר בעוד חודש וחצי.