בעיה בתקשורת בזוגיות
אישה במצוקה
בעיות בקיום יחסי מין
⌄
שלום רב,
אני ובן זוגי לקראת סוף שנות ה20 לחיינו, אנו יוצאים כ- 4 שנים וחצי מהזמן הזה מתגוררים יחדיו.אני הגעתי ליחסים הללו עם ניסיון מיני והוא כמעט ללא ניסיון. אני אוהבת את בן זוגי, מכבדת אותו ואני חושבת שאנו מתאימים זה לזה באופי, אך יש לנו בעיה בחיי המין ובעיה זו מקרינה על כל היחסים. בן זוגי אינו איש מיני וצרכים שלנו שונים, אני זו שיוזמת את קיום היחסים בד"כ ואם אני לא אזום אז יכולות לחלוף 4-5 שבועות עד שנקיים יחסים. בביצוע יחסי מין עצמם בן זוגי ממהר ולא משקיע במשחק מקדים, כל הזמן הוא צריך הדרכה ממני מה לעשות ולמרות ההדרכה זה לא יוצא כמו שצריך. אני מאוד נהניתי מיחסי מין עם פרטנרים אחרים בעבר ויחסים שלנו מביאים אותי להרגשת תסכול, לחוסר מוטיבציה לקיים יחסי מין עם בן זוגי, למתח תוך כדי קיום היחסים, לקושי בחווית העונג ולמחשבות על בגידה. בזמן היחסים אני מפנטזת על גברים אחרים ולאחרונה אני מרבה לחשוב על בגידה.מה לעשות? האם ניתן להציל את היחסים שלנו? למי לפנות?ד"א בן זוגי לא חש שיש לנו בעיה בחיי המין...
ד"ר אורן חסון
עוד קודם, בעיה בתקשורת
⌄
אשה במצוקה יקרה,
בן זוגך חושב שאין לכם בעיה, את חושבת שיש בעיה, מה שאומר שחסרה תקשורת ביניכם באשר לצרכים שלכם. אולי את לא מעבירה את המסר אליו באופן אסרטיבי מספיק (והרצון שלא לפגוע בו יכול לבדו לגרום לכך), ואולי הוא אוטם עצמו מכדי לדעת, כדי שלא להכיר באיזה שהוא כשל שלו.אני מציע, לכן, שתלכו לטיפול מיני וזוגי. מטפלים מיניים רבים הם גם מטפלים זוגיים. חפשו באתר של איט"ם (האגודה הישראלית לטיפול מיני).