בעיה באינטימיות: פתרון אפשרי

תאריך פנייה: 21.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלינה
מחשבות על זוגיות קודמת
21.02.2012 • 09:00

שלום,
אני נמצאת כרגע בזוגיות של כחצי שנה, לפני כן הייתי בזוגיות שנמשכה כ-5 שנים.כרגע טוב לי בזוגיות שאני נמצאת ,בה אם מבחינת הגבר שעומד לצידי ונותן לי סיבות להרגיש שלא משנה מה הוא תמיד יהיה שם עבורי, אם מבחינת המשפחות שלנו שכבר הספיקו להכיר בנסיבות שונות ומסתדרות מעולה, אך יחד עם זאת אני לא מפסיקה לחשוב על הזוגיות הקודמת (למרות שעבר יותר משנה וחצי מאז),המחשבות על הבן זוג הקודם ועל מה שהיה בינינו לא עוזבות אותי במנוחה אני הרבה פעמים מחזיקה עצמי לא להתקשר אליו...אני אף חולמת עליו לאחרונה שזה יותר מציק לי...זה מעיק ולא נוח ,אני מרגישה שאני בוגדת בבן זוגי החדש במחשבות..אני כן רוצה להיות איתו, אני אוהבת אותו אך לא מרגישה מאוהבת בו. היחסי מין בינינו דיי עגומים לצערי, אני מרגישה שהוא דיי נמנע להגיע איתי למצב אינטימי , מה שמעלה בי יותר את המחשבות על הבן זוג הקודם.מה עליי לעשות במצב כזה?איך מעלים את הזוגיות הזאת מעל הזוגיות הקודמת?

ד"ר אורן חסון
בעיה באינטימיות
22.02.2012 • 00:30

אלינה יקרה,
נדמה לי שבאיזה שהוא מקום הבעיה העיקרית שלכם היא באינטימיות. אני לא יודע למה. זה משהו שצריך לבדוק ולהציף, וזה משהו שלא קל לדבר עליו, כי לעיתים קרובות אנשים מאד רגישים בנושא המיני או מובכים בקלות ממנו, ומצד שני, הנסיון שלהם והתובנות שלהם לא פעם לוקים בהרבה חסר. תפיסות שגויות יכולות לגרום לבעיות בפני עצמן. יעוץ זוגי יכול להועיל לכם. אבל עוד לפני זה, ובודאי לפני שאת מוותרת, נסי לדבר איתו בעדינות על הדברים. לא כתביעה ולא כהאשמה ולא כטענה, אלא כצורך, וכנסיון להבין אותו מתוך אמפתיה. באמת מתוך הצורך להבין אותו. ואולי תצליחו ביחד לצלוח את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083