בנים לקשר ארוך טווח: מה עושים?
שני
קשר נכון?
⌄
הייאני בת 23 . לאחרונה הכרתי מישהו באחד האתרים. בהתחלה הוא מאוד ניסה לחזר. עד שנפגשנו פעם אחת והיה מאוד נחמד. יש תכונות שאני פחות אוהבת אצלו לדוגמא הביקורתיות . אנחנו בסוג של קש'ר די מעוות. הוא לא מתקשר כל יום ואם כן זה רק שיחה בהודעות לקראת הערב שהן לא קלילות וקצרות, לא ממש נלהב לגבי דייט שני ובעקרון אני לא ממש מרגישה מחוזרת או שהוא מנסה להכיר אותי כמו שצריך בקשר התחלתי. דיברתי איתו על זה אבל אני לא ממש רואה שינוי.. אנחנו 3 שבועות "בקשר"ממש התחברתי לדברי- " אני צריכה להתפשר"? מההודעה מתחתיי..ולא יודעת להחליט אם הבעיה באה מאצלי ובגלל זה קשה לי להרפות.- ופשוט לא מצליחה למשוך אלי בנים לטווח הארוך או שפשוט אני נופלת על בנים בזמן הלא נכון או שפשוט לא מעוניינים.??קשה לי וזה מתסכל מה הגישה הנכונה לתחילת קשר? והאם עלי לנתק איתו קשר לאלתר?תודה
ד"ר אורן חסון
בנים לקשר ארוך טווח
⌄
שני יקרה,
בואי ונראה מה את יודעת עליו כבר עכשיו:א. שהיה נחמד בפגישה הראשונה, ואולי גם בכאלה שהיו מאוחר יותר.ב. הוא לא היה נלהב לדייט השני (מה זה אומר? למה נפגשתם, אם כך - כי את לחצת עליו?).ג. הוא לא יודע, מסוגל או רוצה לחזר. התוצאה היא אותה תוצאה, אבל האם מאד משנה לך מי מתוך שלוש הסיבות האלה נכונה במקרה שלו?ואולי בעצם עיקר השאלה שלך לא קשורה אליו בכלל, אלא לשתי שאלות נפרדות אחרות:1. האם אני מתקשה להרפות?2. האם אני לא מצליחה למשוך אלי בנים לקשר ארוך טווח?כאשר אנחנו מחדדים זאת כך, אני חושב שברור לך יותר שלא יכולה להיות לי תשובה מבלי להכיר אותך טוב יותר. מאד הייתי רוצה להיות "קוסם", אבל אני לא. אבל אני כן יכול לראות קשר בין שתי השאלות הללו. כי אם התחושה שלך, המוצדקת או שאינה מוצדקת, היא חוסר ביטחון ("בנים לא רוצים בי לקשר ארוך טווח"), זה יכול להשפיע עליך להתעקש על קשר גם כשאת לא צריכה, ואולי לכן את "מתקשה להרפות".האם הסיבה שלך לחוסר ביטחון מוצדקת? - כמעט תמיד התשובה במקרים כאלה היא לא. קודם כל, כי היא מונעת כמעט תמיד מחרדה (ראי את דף הCBTשבאתר שלי). שנית, כי העובדה היא שגם נשים שהן "מוצלחות" פחות ממך, בכל קנה מידה שתבחרי, בסופו של דבר "מצליחות להתחתן". הם כי הן פחות בררניות? - לא יודע. לפעמים כן, ולפעמים כי לביטחון העצמי כשלעצמו יש הרבה סקס אפיל. הוא יכול לגרום לאשה שבקנה מידה ויזואלי אינה מושכת, להיות מאד מושכת. לאשה פסיבית, להיות אקטיבית, ולכל מי שבסביבתה, לרצות ליהנות מהאנרגיות החיוביות שהיא מקרינה סביב.