בניית אמון עצמי ושיפור זוגיות

תאריך פנייה: 24.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
בגידות ולאחר מכן בניית אימון
24.03.2011 • 09:37

אני נשוארה 11 שנה, בעלי איש קבע אשר מגיע פעם בשבוע. לאחר 11 שנים של נישואין גיליתי שהוא בגד בי כל השנים. הוא גם הביא אותה הביתה. לאחר פרידה קשה והתמוטטות ובתי חולים ויש לי 2 ילדים קטנים שגם התמוטטו בגלל שהוא עזב את הבית. לאחר שנה וחצי קשים מאוד של פרידה התחננתי בפניו שהוא יחזור הביתה. הוא היסס אבל לבסוף חזר הביתה. היום מאוד קשה לי לתת אימון. כי קודם נתתי אימון מלא והיום אני מפחדת לפספס משהו ע"מ שיקרה משהו דומה. למרות שכשחזרנו הוא הבטיח שהוא לא יעשה זאת שוב. עכיו אני איתו בצורה אובססיבית מאוד, בודקת את ההודעות שלו עונה לטלפונים שלו, בודקת מסמכים, בודקת כל דבר. רוצה לבלות איתו כמה שיותר והוא אומר שאני חונקת. ביקשתי שיבין את המצוקה שלי. כי קשה לי מאוד. אני רוצה שהוא יהיה חבר שלי לא רוצה לאבד אותו, מפחד לאבד אותו. כשאיבדתי אותו הכל הלך ממני היייתי צלם אנוש מהלך. היום אני בפרנויות שבמידה וילך שישאיר אותנו מחוסרי כל כמו שהשאיר אותנו בעבר.מה לעשות? איך אפשר להחזיר לעצמי את היציבות ?

ד"ר אורן חסון
בניית עצמך, ורק אח"כ בניית אמון.
24.03.2011 • 19:39

לירון יקרה,
באיזה שהוא מקום קודם כל בגדת בעצמך. את צריכה להחזיר את עצמך לעצמך, הביתה, וללמוד להאמין בך. שיש לך יכולות, שאת לא צריכה להיות תלוייה עד כדי כך באדם אחר, ושאם הוא יילך, או שאם תעזבי אותו כי את לא בוטחת בו, שתדעי להסתדר. את זה אין לך עכשיו.אוסיף אפילו עוד משהו חשוב. הילדים שלכם קטנים. סביר מאד להניח שהעובדה שהם נשברו היא לא בגלל שאביהם עזב את הבית, אלא בגלל שאת נשברת. טבעי שהם משקפים את מה שעובר עליך. מה עוד שאולי גם לא ממש היית פנויה אליהם כשהיית עסוקה באבל ובכאב שלך.הכאב שלך הוא טבעי, אבל חוסר האונים שלך מוגזם ואת צריכה לעשות משהו. כשתהיי חזקה יותר, גם הקשר שלכם יוכל להיות טוב יותר. ובכל מקרה, גם אם הוא לא יצלח, את תהיי במצב טוב יותר, כי לא תרשי לעצמך להיות בקשר שהוא קשר רע. לכי לטיפול. בשבילך, בשביל הילדים, ואולי גם בשביל בעלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083