להניח לה - עצות לקשר
אריאלה
חברה בקשר בעייתי
⌄
שלום רב,
אני רוצה להתייעץ בקשר לחברת ילדות שלי (אנו בנות 29). לבחורה היו תמיד רק קשרים קצרים ולא מספקים. לפני כ-3 שנים הכירה בחור מחו"ל שנמצא בארץ מספר שנים לצורך עבודה, ואמור לחזור לחו"ל בעוד כשנה. מלפני 3 שנים היא "דלוקה" עליו, וגם הוא, אבל הבעייתיות בקשר (הוא לא יהודי, לא יישאר בארץ.....) גרמה לה להימנע מלהיכנס לזה. לפי כחצי שנה התחילו בכל זאת לצאת, והם מאוהבים לחלוטין. אבל הוא לא מתכוון להישאר בארץ, והיא לא מתכוונת לעזוב...עצוב לי לראות אותה "מבזבזת" זמן על קשר ללא עתיד, ונקשרת עוד יותר ככל שהזמן עובר, ככה שהפרידה תהיה עוד יותר קשה.אציין שאמרתי לה את דעתי, והיא שאני מאמינה שהיא צריכה לנסות לסיים את זה. (ולפעמים, כשהוא מפשל בדברים קטנים, כמו שקורה בכל קשר, אני מודה שאני מנסה קצת "להעצים" את זה, בתקווה שאולי יימאס לה ממנו והם ייפרדו בלי קשר לטיסה שלו, כדי שהיא לא תישאר עם כל האהבה אליו כשהוא יטוס).היא אומרת שהיא מודעת למה הדבר הנכון לעשות (להיפרד) אבל היא לא מסוגלת, כי היא סוף סוף מאושרת.אני רואה אותם נפרדים בלית ברירה כשהיא בת 30, ואותה "מתאבלת" עליו המון זמן, מה שימנע ממנה להכיר מישהו "אמיתי" בשנים הקרובות.מה אפשר לעשות?תודה מראש!
ד"ר אורן חסון
קשר טוב.
⌄
אריאלה יקרה,
להניח לה. אלה הם חייה, ועד כמה שלא תהיו קרובות, היא מבינה אותם ומרגישה אותם טוב יותר ממך. היא חווה עכשיו חוויה עצמתית. יתכן שהיא תשלם על זה את המחיר, אבל היא מאושרת כרגע וגם אם זה רגעי, יש גם לזה השלכה חיובית על החיים. בודאי עדיף, בהתבוננות לעתיד, על קשר שנראה אפשרי והכזיב.