בניית אמון מחודש בזוגיות

תאריך פנייה: 02.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ירושלמית
זוגיות במבחן
02.10.2005 • 02:49

שלום
ושנה-טובה!במכתבי הקודם הסברתי את הרקע לפניתי,ולכן לא אחזור על כל הפרטים.המצב כרגע הוא שלמרות נסיונותיו של בעלי ושלי לחזור לשגרה (לאור משבר ושבירת האמון) ישנם הרבה רגעים קשים.החלטתי לא לחטט במה שהיה,להסתפק במידע שבעלי נתן לי ולא ללחוץ לדעת עוד פרטים או את כל הפרטים,גם משום שאני מרגישה שזה מקשה עליו וגם משום שזה מקשה עלי.אני משתדלת להתרכז בהווה ובעתיד,מקבלת מבעלי הרבה תמיכה,אנחנו מדברים על כך וחוץ מזה ממשיכים כמו קודם.תמיד היו לנו נושאי התענינות משותפים,יש לנו הרבה ענין האחד בעיסוקיו של השני,יש לנו משפחה שאנחנו קשורים אליה ,תמיד אהבנו לחלק חויות על ספרים,תוכניות רדיו וטלויזיה וגם חיי המין פורחים!,הבעיה שפעמים רבות עולה בראשי המחשבה שמא זו שוב אשליה,שמא שוב קורים דברים מאחורי גבי,וקשה לי לעתים להנות מההנאות ,לא תמיד אני משתפת את בעלי במחשבות אלה אבל הוא יודע ומודע לקושי שלי.לדבריו (הוא מקווה) הזמן יעשה את שלו,לדבריו יש התקדמות גדולה והנה שוב אני יושבת באמצע הלילה וכותבת...אני מנסה לחפש את האיזון בין חזרה לשגרה ובה בעת פקיחת עין,ומידת ערנות..מכשיר הפלאפון הפך ל"אויב" מה גם שקשה לי לעתים לזהות את כל השיחות כי חלקן חסויות ,וישנה גם אפשרות למחוק שיחות,המעקב ה"עדין" והלא "הרסני" עלול להטעות אותי,-מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
בניית אמון מחודש, המבחן והמחיר שלו
05.10.2005 • 12:01

ירושלמית יקרה,
זה מאד טבעי שיש משברים ונפילות בדרך, כי נפגעת, וכי האמון שלך בו נפגע, וכי אי אפשר לקיים שיגרה זוגית תקינה מבלי לתת לצד השני תחושה כלשהי שנותנים בו אמון. והאמת היא שהדרך היחידה ללמוד לבטוח בו, היא בדרך של מתן אמון. זה מאד קל לדעת שהוא בסדר כאשר הוא מדווח לך כל חמש דקות היכן הוא נמצא ומה הוא עושה. אבל זה לא מקל עלייך לתת בו אמון, כי הוא לא עומד במבחנים ממשיים.הדרך היחידה ללמוד לתת בו אמון מחדש, היא כאשר הוא נמצא במבחנים(כלומר, שיש לו אפשרות לעשות מה שהוא רוצה),ומצליח לעמוד בהם. זהו המבחן היחיד שיכול להראות לך שאפשר לתת בו אמון. אלא שהמחיר של מבחן כזה הוא הקושי שלך לזהות מתי הוא עומד בו ומתי לא. אם את חושבת שחשוב לך לבנות את המערכת הזוגית הזו מחדש, כנראה שווה לנסות, למרות הסיכון הממשי, ולמרות הקושי הנפשי הכרוך במבחן הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083