בניית אמון וטיפול בקינאה
מיכל 23
בניית אמון מחדש?
⌄
שלום,
אני נמצאת בקשר זוגי כבר קרוב לשנה, ובימים אלו חווה משבר אמון שאני לא יודעת איך אפשר לשקם.לפני מס' ימים קרתה תקרית שהביאה למשבר, בעקבות שיחות ומסרונים שנשלחו אליו באמצע הלילה מידידה שהוא טוען, שאינה קרובה במיוחד(כהסבר לשאלה "איך זה שלא ידעתי שאתם בקשר כזה קרוב??"). איני יודעת מה תוכן ההודעות, אך ידוע לי שמחק אותן מהנייד- הוא טוען שמתוך הרגל, אני נוטה להיות סקפטית.במהלך התקרית הוא שיקר לי מספר פעמים בנוגע לעובדות שונות שהניח, שאיני יודעת. אציין שהוא שקרן מצויין. הוא משקר לבוסים שלו, למשפחה, לחברים.. ומתי שרק צריך.. אך תמיד מדגיש שהוא לא משקר כשזה נוגע אליי. "זה אחרת, אל תשליכי". הסקפטיות הטבעית שלי לא נדרשה כאן כי עליתי על שקר אחר שקר בעצמי שאיששו אצלי את החששות שגם לי הוא משקר.לפחות באותה סיטואציה.הוא מצידו טוען שהוא לא יודע מה אותה בחורה רצתה, ושהוא מעולם לא נתן לה להרגיש שזה לגיטימי להתקשר אליו בלילה כ"כ הרבה פעמים גם כשהוא לא עונה שוב ושוב. שכנראה שהיא הייתה במצוקה וצריכה את היעוץ שלו'(שזה בערך מהות הקשר בינהם, להיות יועץ). אך זה לא מסביר את מחיקת המסרונים.אני אוהבת אותו, כמו שלא אהבתי אף אחד בחיים ואני יודעת שגם הוא אותי ושהקשר הזה חשוב לו מאוד. הוא מחק את אותה בחורה מהפייסבוק מיידית כשביקשתי, על אף שלכאורה, זו לא אינדיקציה לכלום. הוא טוען שהתקרית הזאת היא אוסף של דברים שמתפרשים לא נכון, ונשבע שמעולם לא בגד בי. אני מאמינה לו, אני רק חושבת שהיה שם משהו שהוא מסתיר. אולי "שיח של קשר" שנותר מהעבר שהוא מפחד לעקור לגמריי(היא הייתה מעוניינת בו בעבר), גם לאחר התקופה הלא קצרה שאנו ביחד.הייתה תקופה שהחליט לשים קוד בנייד, כי חשב שאני מסתכלת לו בהודעות, והאמת, זה קרה פעם אחת ובמקרה. הוא טוען שהקוד לא נבע מהסיבה הזאת.אני מרגישה שאני לא מצליחה להאמין לאף מילה שיוצאת לו מהפה. אציין שאני בחורה חשדנית וקנאית מאוד מטבעי.אמרתי לו שאני צריכה לבנות את האמון שלי בו מחדש, הוא אומר שאני קצת מוציאה מפרופורציות ,אבל אני לא חושבת. אני רוצה שהקשר הזה ימשיך, הוא כמעט כל עולמי. האם יש סיכוי לבנות אמון מחדש במקרה כזה או שמא אני מבזבזת את זמני לריק? איך בכלל עושים את זה, ז"א, בונים אמון מחדש?תודה מראש ומצטערת על המשפטים הבלתי נגמרים...
ד"ר אורן חסון
בניית אמון וטיפול בקינאה
⌄
מיכל יקרה,
כדי לבנות אמון מחדש, צריך שיהיה אמון מלכתחילה. אני מניח שמלכתחילה היית סקפטית, ובדקת, עד שקיבלת את ההוכחה שממנה פחדת, אבל שגם רצית אותה, שכן את יודעת שמאמצי השמירה שלך לא היו לשוא. במצב הזה, קשה מאד לבנות אמון מחדש, כי את חשדנית וקנאית מטבעך, כפי שאת כותבת, והשקר שלו תמיד יהיה מתחת לפני השטח אצלך, ותזכרי אותו היטב, גם כאשר יאמר אמת – כי אף פעם לא תהיי בטוחה. האמת שלו תהיה תמיד תחת חשד עבורך, גם לאחר חודשים ושנים של אמירת אמת. כי את כנראה כזו שזוכרת זאת רגשית לאורך זמן, בגלל החשש שלך.מה שאני אומר הוא שבמקרה כזה זקוקים שני הצדדים לעבודה קשה כדי לבנות אמון. גם את. אני מציע לך לקרוא מאמר שלי, "קינאה: הטבע ההרס והשיקום", שבסיומו יש גם דיון באופן הטיפול בה.
הנבגד
בניית אמון מחדש?
⌄
אל תאמיני לו לאף מילה. אם הוא שיקר
לכולם הוא משקר גם לך. אם הוא מחק הודעות כנראה שיש לו מה להסתיר ממך. אם הקשר היה תמים לא היה לו הצורך למחוק הודעות ולא לספר לך על הקשר.אני חוויתי מקרה דומה עם אשתי. ראיתי שהיתה הודעה ממישהו שפעם עבד איתה ולאחר מכן היא מחקה את ההודעה. לטענתה לא היה כתוב שום דבר חשוב.בסופו של דבר התברר שהיה לה רומן איתו במשך 3 שנים. כל הזמן היא מחקה הודעות ושיחות ממנו.פעם שקרן - תמיד שקרן.משקר לכולם - משקר גם לך.