בני כמה אתם?
צאן
יעוץ
⌄
שלום
ערב טוב
רציתי להתייעץ בנושא הזוגיות שלי אני יוצאת עם משהו כחודשיים לפני כמה ימים הוא אמר לי שהוא מתוסך עם עצמו ושאני האישה המושלמת עבורו והוא פשוט דפוק ולא מצליח להתאהב בי ניסיתי לגגש אץ השטח לפי דבריו יש לו משיכה אלי הוא מת על האופי שלי אבל לא מצליח להתאהב שאלתי אותו עם הוא נפגע בעבר ואמר שכן אבל אחרי זה הוא הצליח להתאהב כי היה לו קליק שאלתי אותו אם איתי יש לו קליק הוא אמר שהיה לו בהתחלת הקשר את הקליק ואז זה נעצר לו שאלתי אותו אם הוא מתגעגע הוא אמר שפעם כן ופעם לא פעם ויש פעמים שפעם הוא מרגש משו ופעם לא הוא חושב כי זה בעקבות הפער גילאים שיש שינינו אני ממש לא חושבת ככה אני חושבת שמתאבים ברופי של הבן אדם לא בגיל חשוב לציין כי קיימנו יחסי מין האם זה משפיע??אתמול בלילה השיחה שהוא לא מרגיש אלי כלום חזרה על עצמה והוא רצה שנקח פסק זמן עד סופש כדי שיבין מה הוא מרגיש מה זה אומר פסק זמן?האם אתה חושב שזהו הגיע סופו של הקשר?
מישהי
בני כמה אתם?
⌄
(הודעה ללא תוכן)
ד"ר אורן חסון
בני כמה אתם?
⌄
"מישהי" צודקת. זה נתון שאני מבקש, כדי לענות.
צאן
בני כמה אתם?
⌄
אני בת 20 והוא בן 29
ד"ר אורן חסון
כזה שיאהב אותך
⌄
צאן יקרה,
יכול להיות. כלומר, יכול להיות שהוא מנסה להגיע לפרידה בעדינות, כדי שלא לפגוע בך. ואולי הוא באמת מתלבט. כך או כך, ברור שהוא לא נמצא במקום שבו הוא בטוח שאת מתאימה לו. זה מצער כשזה קורה. וכן, גם לגיל יכולה להיות השפעה, לא בגלל המספר 20, אלא כי עם הגיל יכולה לצמוח גם יציבות רגשית, או השכלה וידע כללי, והפוטנציאל הולך ומתממש בעניינים שונים. האם זו הסיבה? - אני לא יכול לדעת, כמובן. הוא מספר לך למה, אבל רק באופן חלקי. או כי הוא באמת לא יודע להגדיר לעצמו את הדברים, או כי הוא לא רוצה לפגוע בך. אם התמונה הזו, של חוסר יציבות מצידו ותנודות מצידו תמשיך להיות כפי שהיא עכשיו, תביני שזה לא זה. גם למענך, למרות שאני מניח שהוא באמת מוצא חן בעינייך, ויהיה לך מאד חבל להפסיד אותו. אבל אחרי הכל, בן זוג טוב צריך להיות לא רק מוצלח, אלא גם כזה שיאהב אותך וירצה להיטיב איתך ולהעריך אותך.
צאן
השיחה שהייתה לנו אחרי פסק זמן
⌄
היינו בפסק זמן של כמה ימים אחרי הפסק זמן הוא אמר לי שהוא התגעגע אלי לחיוך למגע להכל ואז הוא אמר שבגלל כל מה שעבר בזמן האחרון זה גרם לו להרגיש פחות להיות יותר חסין לדברים לקחת את החיים בשנטי אמרתי לו שבגלל כל מה שהוא עבר השאלה אם הוא רוצה לפתוח חיים חדשים ולתת לעצמו צאנס להרגיש ולהפתח הוא אמר לי אני רוצה את הקשר הזה מאוד תגרמי לי לאהוב אותך.... הבעיה פה שאני ממש מפחדת להפגע מה אם הוא לא ירגיש לבנתיים אני מפתחת אליו רגשות ומשלה את עצמי זה ממש חתיכת סיכון לקחת בבקשה תיעץ לי מה לעשוץ אני ממש מסובכת מבחינה אחת אני לא רוצה להפסיד אוץו מבחינה שניה יש סיכון שרניד יפגע
ד"ר אורן חסון
האם הוא רוצה יחסים חד צדדיים?
⌄
צאן יקרה,
אני מאד חושש כאשר מישהו אומר לבת זוגו "תגרמי לי לאהוב אותך". כי זה מריח כמו ניסיון להשתלט, ושתעשי מעכשיו את כל רצונו, אחרת...לכן, את צריכה לשים לב, לכך שהוא טוב, ולכך שהוא באמת רוצה את טובתך, מחפש שוויון ביחסים, ולא חד צדדיות שבה את עושה הכל למענו, כי את פוחדת שיעזוב. זו מערכת יחסים שאינה בריאה. בדקי מה באמת קורה. ואת צודקת, את עלולה להיפגע. זה סיכון. בכלל, להתחיל קשר של אהבה, זה תמיד סיכון. האם לקחת את הסיכון הזה? - ראי בבקשה גם את תשובתי למילי, כמה שאלות מעלייך.
צאן
האם הוא רוצה יחסים חד צדדיים?
⌄
לא הבנתי כל כך את הנושא של הלהשתלט? הוא רוצ את טובתי בגלל זה הוא גם בא ואמר לי את מה שישב לו על הלב....אני רואה שהוא רוצה אבל מפחד אני לא יודעת איך באמת אפשר לגרום לו להפתח...בן אדם שנפגע ממש קשה לו לקחת את הסיכון שיפגע שוב... אבל הוא עושה מאמצים כדי לנסות להפתח
יש לך עצות איך אפשר לגרום לו להיות יוץר פתוח?
צאן
תגובה על ההודעה והצעה להגיע לליבו
⌄
לא הבנתי את הנושא של השליטה מסתומרת מנסה לשלוט ואיך??? ואני רואה שהוא רוצה את טובתי כי אם לא הוא לא היה אמיתי איתי ואומר את מה שעל הלב שלו...באמת שאני מרגישה שהוא רוצה אבל הוא מפחד מאוד ואני לא יודעת מה לעשות איך לעזור לו להפתח אלי ולא לפחד יש לך הצעה טובה ליעץ לי איך להגיע לליבו???
ד"ר אורן חסון
כוונות טובות זה טוב, ולא תמיד מספיק
⌄
צאן יקרה,
אם את חושבת שכוונותיו טובות, אז הזמן יעשה את שלו. את צריכה להיות מה שאת, ומי שאת יכולה להיות, והוא אמור להתאהב בזה, כלומר, במי שאת כאשה וכאדם, ולא בהתנהגות שלך שתצטרכי להתאמץ כדי להיות כזו, או להתאמץ כדי שלא להיפגע מדברים שהוא עושה, כי דברים מסוג זה יהיה לך קשה לשמור עליהם לאורך זמן. וכן, בקשר זוגי את צריכה להוציא את הטוב שבך, אבל לא את הכנוע שבך, וצריך ללמוד להבחין בין השניים. ואם הוא לא יצליח להתאהב בך, אז באמת יש בעיה, שגם היא אחד המאפיינים של חוסר התאמה, לכאורה חד צדדית, אבל אם הוא לא יתאהב בך, זה אומר שגם הוא לא מתאים לך.