היא רוצה עוד ילד, אני לא - טיפים

תאריך פנייה: 29.10.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורן
בעיה רצינית בחיי הנישואין
29.10.2014 • 01:02

שלום,
אני בן 37 ואישתי בת 34 אני מפרנס יחיד היא מעולם לא עבדה (משום סיבה)ויש לנו 3 ילדים בני 6,8,10 אישתי מאז הלידה האחרונה לוחצת בלי הפסקה על רצון לילד נוסף,עברנו המון משברים בגלל הוויכוח הזה.אני כלל וכלל לא מעוניין.לאחרונה החריפו המשברים ביננו עד כדי כך שאני בוחר בלשקר לה ובשביל שיהיה שקט בבית,להבטיח לה שאני יעשה עוד ילד ולאחר כמה שבועות חוזר בי.הילדים שלנו זקוקים להרבה עזרה בלימודים חלקם בעלי הפרעות קשב וריכוז,אני חושב שמוטב בלהתעסק בגידולם ולא להכביד עוד על המערכה ולא בא לי לעבוד יותר קשה ולהיות טרוד רק בעינייני פרנסה.הבעיה שהיא לא מרפה מזה.מה לעשות??

ד"ר אורן חסון
היא רוצה עוד ילד, אני לא
29.10.2014 • 15:05

אורן יקר,
יש ביניכם אי הסכמה על משהו מאד עקרוני. קראתי את דעתך, ואת סדרי העדיפות שלך, ואני מעריך אותם מאד. אולי אפילו אוסיף עוד אחד, שלא כתבת, ואני חושב שנמצא ברקע, והוא לא רק הדאגה לילדים שיש, אלא העובדה שאתה מרגיש את כל האחריות עליך, הכלכלית, לפחות, ואתה לא רוצה להעמיס על עצמך עוד אחריות. ובכל זאת, אני בטוח שגם לאשתך יש נימוקים כבדי משקל, שמבחינתה, עומדים כנגד זה. אולי אומר אחד, שאני לא בטוח שהיא תגיד אותו במפורש, והוא שיתכן שמבחינתה, הערך העצמי שלה נקבע על פי ערכה כאמא. ואולי זה תחושת היציבות והביטחון שיש מעצם הקיום של משפחה, והחשש שאם הילדים יגדלו, ויצטרכו אותה פחות, אולי תישאר ללא תחושת הערך העצמי שלה. ואולי היא חוששת שאתה תאבד את ההערכה שלך כלפיה, כשהיא לכאורה "תאבד את תפקידה ומשמעותה" בעיניך. האם יש דרך שבה היא לא תאבד ביטחון בעניינים האלה? אם יש, אולי זה יקל עליה לחשוב אחרת.כך או כך, ראה בבקשה גם את הקישור לטיפ שנתתי פעם באתר שלי, תחת הכותרת:הוא לא רוצה ילד, אני כן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083