בן זוג עם חסרון מרכזי - מה לעשות?

תאריך פנייה: 30.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חיפאית
פרידה מבן זוג
30.06.2010 • 07:02

שלום
אני בת 30 , היה לי בן זוג במשך שנה וחצי ,גרנו שנה ביחד.נפרדנו ביוזמתו לפני כמה ימים.הפרידה נובעת משוני מסויים באופי ,אני מבינה שזה בסדר ששני שני הזוג קצת שונים אחד מהשני אבל הוא חושב אחרת..מאז הפרידה קצת קשה לי לשכוח ,כי הייתה אהבה גדולה בינינו ואני לא מבינה איך הוא יכל לוותר עלינו כל כך מהר מבלי לנסות לפתור את הנושאים שמפריעים .אני הצעתי יעוץ זוגי אך הוא חשב שזה יהיה בזבוז זמן.מאוד נפגעתי מזה שאני לאורך כל הדרך היתי מוכנה להשלים עם קוי האופי שלו שהפריעו לי והוא נתפס למשהו אחד ובגלל זה נפרד ממני.יש לציין שהוא בן אדם מאוד סגור ומופנם וקשה מאוד לדבר איתו..וזה היה גם אחד מהדברים שהפריעו לי..מאז שעזב לא יצרנו שום קשר.. ומאוד קשה לי.. אני מנסה להמשיך בחיי אך זה קשה!מה גם שאני ממש מפתיעה את עצמי במחשבות של "מה יהיה איתי עכשיו ..רווקה בת 30..שוב לחפש בן זוג... שוב לצאת לדייטים.."המחשבות האלה ממש מפתיעות אותי כי נאי בחורה שנראת טוב ,עם בטחון עצמי ולפני שהכרתי אותו היו לי המון מחזרים ואני בחרתי בו!עצוב לי...יכול להיות שהוא יתחרט ויחזור?כי למרות הכל אני עדיין אוהבת...תודה מראשיום טוב

ד"ר אורן חסון
אין פרידות שמחות
30.06.2010 • 20:19

חיפאית יקרה,
עצוב, כי ראית את עצמך כבר "מסודרת", ועם לוח זמנים מוגדר, פחות או יותר, ומשפחה, ובן זוג מוצלח, גם אם יש בו כמה מגרעות, שאולי אפילו ראית את עצמך כנאורה מאד, או כאדם טוב, וכנראה בצדק, בשל יכולתך לשאת את החסרונות שלו.אלא שיש חסרון אחד שלו, שעליו לא הצלחת להתגבר – שהוא נתפס למשהו יחיד שמפריע לו, ולא מסוגל להשתחרר מזה, ולהיות נדיב כמוך באשר לצד השני. והקושי הוא שלפעמים חסרון אחד, גם אם הוא היחיד, הוא חסרון אחד יותר מדי.יתכן שהוא עוד יחזור אליך בקרוב. הוא נשמע לי טיפוס שפועל לפי תבניות מוגדרות, ולא קל, ואוליבשל כך דווקא יהיה לו קשה להישאר לבד. אבל גם אם זה יהיה נכון, סביר שיעשה לך את המוות בהתחלה, עד שתצליחי לרצות אותו באשר לאותו עניין שהפריע לו, אם בכלל. אם זה יקרה, תצטרכי להחליט. אם זה יקרה שוב, כדאי שתסיקי את המסקנות. ואם הוא לא ישוב, זה עצוב, אבל אולי מאוחר יותר תגלי שזה בכלל היה מאד לטובה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083