בן זוג עם ילדים: דילמה ופשרות

תאריך פנייה: 14.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שילת
זוגיות
14.08.2014 • 17:15

היי,אני בחורה רווקה,בת 29 אוטוטו..
נמצאת בדילמה מטורפת.
אני יוצאת עם בחור כבר חמישה חודשים.. ללא ספק הוא עושה אותי מאושרת,נותן לי הכל,חופשות בחול ובארץ. מעריך אותי,דואג לי,רוצה רק בטובתי ושום דבר אחר לא מעניין אותו חוץ מהאושר שלי.
מה שכן,הוא גרוש עם שני ילדים שמאוד קשה לי לקבל..
הוא כאילו מצפה שזו תהיה התמורה היחידה שלי אליו.. והאמת אני לא מסוגלת.. אני מאוד קשורה אליו ומרגישה קושי בלעדיו..אבל הרגש חזק ממני.. ואני מרגישה שהוא נקרע ביני לבינהם. חשוב לציין,שאני לא חלילה מנסה להרחיקו מהם,אלא פשוט לא מעורבת בכל הקשור אליהם ורואה אותם פה ושם..הוא מצפה שאקח חלק אינטגרלי בכל הקשור אליהם ואני מסבירה לו שיש להפ אבא ואמא ואני יכולה להיות חברה שלהם ולא אמא שניה..
השאלה,מה לעשות? להיפרד או לא?
כי אנחנו רבים מלא על הנושא הזה.
כי אני לא שלמה עם כל המצב.

ד"ר אורן חסון
שברון החלום הרומנטי
17.08.2014 • 10:15

שילת יקרה,
בחרת לך בן זוג ששובר לך את חלום הקשר הבלעדי הרומנטי, ואת חלום המשפחה של אבא אמא וילדים שמתממש בהדרגה. אין. זה איננו. אם את רוצה להיות איתו, קחי בחשבון שהוא אבא, ושזה קשר שקודם לקשר איתך, ממש כפי שכאשר את תהיי אמא, הקשר הזה שלך עם ילדייך יהיה קודם לכל קשר אחר. מהם הוא לא יכול להיפרד, וגם לא ירצה להיפרד. גם מאמא שלהם הוא לא חשב שייפרד כשנישא לה, וגם ממך הוא לא רוצה להיפרד עכשיו, אבל הוא כבר ריאלי יותר. הילדים שלו הם מצב נתון. הם האחריות והדאגה הראשוניים שלו, והם חלק משמעותי ממנו, החלק שסרבת עדיין לקבל, כי לא הצלחת עדיין להתגבר על האכזבה שבהבנה שהחלום הרומנטי שלך לא יוכל להתממש איתו. מצד שני, הוא מרגיש לך ממשי, ובן זוג מעולה ודואג, ובעל יכולות כלכליות (את היא זו שהדגישה את זה), וכל מה שחלמת עליו, ובן זוג שאפשר לגדל איתו ילדים (מה עוד שהוא גם אבא טוב). הכל, פרט לכך שהוא גרוש עם ילדים. לכן, את צריכה לוותר על אחד משני החלומות - בן הזוג הזה, או החלום של בניית תא משפחתי כפי שראית זאת כל חייך, ואולי גם כפי שהורייך ראו זאת בשבילך. זו דילמה מאד קשה. אולי קל יותר לוותר עליו, כי זו פעולה אחת, גם אם לא פשוטה, שבעקבותיה תצטרכי לעבור תהליך של אֵבל לא פשוט. אבל אולי יהי לך קל יותר קל יותר מאשר להסתגל לחיי משפחה "מוכנה", גם אם בחלק מהזמן בלבד, כלומר, כאשר הם אצלכם. הדילמה היא פנימית שלך, כי את מתקשה לוותר על משהו, וכי את מוכרחה.ראי גם את מה שכתבתי עלייעוץ זוגי לזוגיות פרק ב'(עמודה שמאלית), כי לדעתי, בשל המורכבות שלה, ובין היתר בדיוק בשל תחושות כמו שיש לך, רצוי מאד לממש אותו בליווי של ייעוץ מקצועי, כי אלו הן תחושות ששניכם צריכים להתמודד איתן. אם תרצי להתרגל, אם באמת תרצי, הוא אמור ללמוד איך לעזור לך בזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083