ניסיון בזוגיות: מה יכול לקרות?
דון
מעבר מידידות לזוגיות
⌄
שלום
ד"ר חסוןאני מעט מבולבלת וזקוקה לעזרהאני בת 25 רווקה, וכמעט 3 שנים ללא מערכת יחסים רצינית.קשה לי מאוד לראות את כל החברות שלי בזוגויות ארוכה, מאורסות או נשואות. בזמן שאני לא מצליחה למצוא אף אחד רציני.נפגשתי לאחרונה עם ידיד טוב מאוד שלי, עוד מתקופת התיכון, שבשנה האחרונה חשבתי מספר פעמים על להפוך את מערכת היחסים בנינו ליותר מחברות אבל תמיד חשבתי שהוא לא מסתכל עליי ככה.במפגש האחרון שלנו הוא אמר שהוא חשב עליי הרבה בחודש האחרון בצורה קצת אחרת וחשב שאולי כדאי לנו לנסות להתקדם שלב במערכת יחסים שלנו. הוא טוען ששנינו נמצאים באותו מצב (ללא זוגיות כבר זמן רב) ושאנחנו מסתדרים מעולה מן הסתם.. ידידים מאוד קרובים. ושתמיד הייתה לו תחושה שיש קצת מעבר..ברמה העקרונית הסכמנו לקחת את זה לאט לאט ולהתקדם לראות מה יכול להתפתח.הבעיה שלי היא כזו:לא בטוחה איך לעשות את המעבר הזה, איך להתנהג אליו כמו גבר שאני מעוניינת בו, אפילו לעשות צעד ראשון לכיוון נשיקה וכו'ומצד שני, מפחדת שכל הצעד הזה מלכתחילה הוא קצת ברירת מחדל ושנינו נשענים אחד על השניה מתוך תסכול או בדידות.איך אני אדע אם יש פוטנציאל למשהו אמיתי?תודה על העזרה וסליחה על החפירה
ד"ר אורן חסון
יש דברים שאין לדעת מבלי לנסות
⌄
דון יקרה,
אני חושב שיהיה קשה לדעת, עד שלא תנסו. יתכן שבסופו של דבר תפסידו ידיד/ה טוב/ה, אם זה לא יילך (וגם אז, אולי לא), אבל בהחלט ייתכן שכאשר תאפשרו לעצמכם, תוכלו לראות זה את זה באור אחר, ולהתאהב. היו דברים מעולם. ולא הכל את צריכה ליזום, דון. אם את מאפשרת קירבה פיזית, וקצת מגע (אפילו של יד), סביר שהוא ייקח את זה הלאה.