בן זוג נדיב: איך להתמודד?
שירן
חבר חסכן (קמצן)
⌄
היי שמי שירןאני יוצאת עם בחור חודש אבל מאוד איטנסיביהכרתי את ההורים שלו האחים משפחה מדהימההוא בחור בן 30 שעבר מערכות יחסים רציניות וככה הוא רואה אותיהוא מאוד התלהב ממני וחושב שאני יכותה להיות אישתו (מה שמאוד מחמיא לי)אבל!!!! לאחרונה שמתתי לב שהוא לא אוהב לבזבז כסף כשאנחנו יושבים עם חבריםהוא אחרון שמוציא את הארנק וחברים שלו צוחקים שהוא תמיד כזהגם אח שלו סיפר לי סיפור שדי מפריע לי. אנחנו גרים בארה"ב ואח שלו התחתן לפני כשנה בארץ כך שכולם היו צריכים לטוס לישראל החבר שלי כדי לחסוך בטיסה עלה על סטאנד בייובקיצור נתקע בשדה התעופה יומיים ובנחיתה של הבניים נשאר 4 ימים בגלל בעיה בקיצור הוא הגיע לחתונה בדקה ה90 עם גינס וחולצה מהטיסה.הדבר שאני לא אוהבת זו תכונת הקמצנות! עכשיו השאלה שלי אם אפשר להשתנותכי הוא ממש אבל ממש טוב אלי ובכלל הוא מאוד רגיש ומדבר איתי על הכל אבל אני לא מצליחה להתאהב בו עד הסוף בגלל הדבר הזה!אני צריכה לצאת מזה או שאפשר לשנות את זה אצלו (מה שלא נראה לי...)תודה רבהשירן
ד"ר אורן חסון
לדעת לזרום במה שלא חשוב
⌄
שירן יקרה,
את מספרת על בן זוג שהוא מאד נדיב במחמאות, ברגישות, בכיף שלו איתך. אלא שיש לו קטע עם כסף. אני לא יודע מה מקור הסיבה, וגם את לא יודעת. את מכירה אותו רק חודש. אולי הוא שולח כספים להורים נזקקים, ועושה חשבון נכון של מה שחשוב יותר, ואולי יש בעיה רפואית או אחרת, שהוא יודע שיצטרך לשמור כספים עבורה לעת מצוא, כשהיא תגיע, ואולי חינוך מילדות. אם תצפי שהוא ישתנה, צפויים לך חיים קשים לצידו, ולא מעט מריבות. אם תוכלי להיות החברה הכי טובה שלו, ובעלת סבלנות מרובה, תוכלי מדי פעם, במקומות שצריך, לדבר איתו על נתינות ספציפיות שצריך לתת, כזוג, והוא יקשיב לך. ובתנאי שלא תהפכי את זה לנושא חשוב ביניכם, שהוא יחשוב שהוא חוטף ממך ביקורת עליו, ויצטרך להתגונן, במקום לשתף פעולה. שזה אומר שאת צריכה לזרום איתו בדברים הקטנים, ולשתף אותו בדעתך, בדברים הגדולים, ולרדת מזה אם הוא מתעקש בגדול. השאלה היא אם את מסוגלת. אחרי הכל, יש בו הרבה טוב, ואין מישהו מושלם.