בן זוג משקר: מה הסיבות?
האני
שקרים של בן הזוג
⌄
שלום רב,
בן זוגי משקר בנוגע לדברים מסוימים. מדובר בשקרים בנוגע לגיל, מערכות יחסים קודמות, ועוד כל מיני שקרים בחיי היומיום (לדוגמה סיפר לי כי הדירה ששכר הועברה אליו מחברים, כאשר מדובר בדירה שהוא כבר גר בה בעבר עם אישתו לשעבר, וכן שיקר לגבי פרק הזמן בו היה נשוי, שיקר לגבי גילו)אודות השקר הראשון (עניין הגיל)הוא התוודה מיוזמתו (בערך, שמעתי במקרה שיחה שבה אמר כי אינו יכול לדבר הואיל והייתי בסביבה..אז שאלתי מה הסוד הגדול.) כשאני מעמתת אותו עם שקרים אחרים הוא מתוודה ומתנצל, ואומר שהוא פשוט לא יודע איך להגיד לי את הדברים הללו.אני מאוד אוהבת אותו, אנחנו מתאימים כמו כפפה ליד, פרט לעניין השקרים הקטנים וחסרי התועלת האלו שהוא חוטא בהם. וקשה לי עם זה מאוד מסיבות ברורות, שכן כל האמון בינינו נפגםהוא החל לאחרונה טיפול פסיכולוגי כדי לנסות ולפתור את העניין הזה. נאמר לו שיש לו "הפרעת מוסריות קלה" וכי זו הסיבה שהוא נוהג כך.אציין כי שמתי לב שהשקרים נסובים בעיקר אודות הגירושים שלו ובכלל פרטים בדבר אותה מערכת יחסים שלדבריו הוא היה מעדיף לשכוח.שאלתי היא האם השקרים הללו הינם סימן לבאות? האם שקר בדברים קטנים יוביל לשקרים בדברים גדולים? או שמא מדובר במצב שניתן לתיקון?אודה על עזרתך
ד"ר אורן חסון
בן זוג שנוטה "לתקן את האמת"
⌄
האני יקרה,
אני בספק אם בן זוגך משקר רק כי יש לו "הפרעה מוסרית קלה". הוא משקר קודם כל כי יש לו אינטרס להציג את עצמו בדרך מסויימת, כי הוא לא בטוח שהוא עצמו יתקבל בעינייך כפי שהוא. וזה עניין של חוסר בטחון יותר מאשר הפרעה מוסרית. חוסר הבטחון יוצר את ההצדקה המוסרית, בדיוק כמו שגם נסיון להתעמת איתך בדברים מסויימים, כי לכאורה "מה שאת לא יודעת, לא יפגע בך". ההנחה היא שתמשיכי לא לדעת, אבל בזוגיות, זה בדרך כלל לא עובד.בן זוגך צריך ללמוד "להגיד לך את הדברים הללו". את יכולה לעזור לו בזה, בעיקר בכך שתתני לו חיזוק חיובי כשהוא מדבר איתך על דברים שלא מוצאים חן בעינייך. זה לא קל, ובעיקר כאשר את לא רוצה שהחיזוקים החיוביים הללו שלו לא יהיו פתח למעשים שלא תאהבי, מבלי שתוכלי לבקר אותו וללמד אותו לעשות אחרת.ואם את מחפשת "סימן לבאות", זה אומר שתצטרכי ללמוד להיות אמנית שנעה בין היכולת לקבל את המגרעות שלו, כדי שיוכל לפתוח זאת איתך, לבין היכולת לבקר אותו מדי פעם, באופן שיוכל לקבל. זה לא קל, כי הוא יכול להיות רגיש לביקורת ולעימותים. כנראה, בשל חוסר בטחון מסויים בעצמו ובדרכו.
האני
בן זוג שנוטה "לתקן את האמת"
⌄
ד"ר חסון שלום,
תודה רבה על המענה המהיר ועל התשובה החכמה.חג שמח