בן זוג מדבר עם אחרים - מה עושים?
שרונינה
איש שיחה
⌄
שלום
!אני נשוא מזה 10 שנים אמא ל- 3אני מרגישה שיש לי בעיה עם בעלי :בעלי עובד עד שעות מאוחרות מאד בעבודה 22:00 ואילך (לא מבלה כלל מספיק עם ילדיו)בימים שיוצא לו להגיע מוקדם אז אנו צופים בטלויזיה אך מפיו לא יוצאות הרבה מילים (בנוכחותי)אך כשבא אליו נגיד בן דודו ישן אצלנו והם גם צופים בטלויזיה בעלי מפטפט איתו עד אין סוף למה?!אני נורא נעלבת איתי הוא לא מחליף מילה ואיל עם בן דודו ו/או עם כל אדם אחר יש לו כ"כ הרבה מה לומר ?!כשנסענו לטיול בנסיעה הלוך ישבתי לצד בעלי ודיברנו מעט מאד אך כשחזרנו ישבתי מאחור (עם הילדים) ובן דודו ישב לצידו ושום דבר התעלמות מוחלטת ממני וכשניסיתי להשחיל מילה גם לא השיב לי !אז כשאני מעירה לו הוא אומר לי מה את רוצה שאני לך וכשאני משיבה לו כמו איך היה בעבודה אז תשובתו באופן יבש והוא לא ממשיך לפתח שיחה.אותו דבר עם בני משפחתו כשהוא נפגש איתם יש לו כ"כ על מה לדבר איתם אבל איתי מאומהזה מאד מעליב אותי
ד"ר אורן חסון
איש שיחה עם אחרים, חוץ מאשתו
⌄
שרונינה יקרה,
לפי מה שאת מתארת, אז בן זוגך רואה בך שותפה לחיים, אבל משום מה לא חברה, ולא מישהי שאפשר לחלוק איתה חוויות או לקבל ממנה עצות. משהו יבש בקשר שביניכם, ואולי גם אף פעם לא היה. הוא ממלא את הצורך הזה דרך אנשים אחרים, ואת זקוקה לזה איתו. יכול להיות שגם הוא זקוק לזה איתך, אבל מסיבה כלשהי החליט שאת לא מתאימה לזה, או שאולי הוא בכלל חושב שזה דבר שלא עושים עם אשה, אלא עם חברים גברים. לא ברור לי אם הוא לא מעריך אותך, או כועס עליך, או אולי יש גורם אחר שמשפיע עליו. כך או כך, הוא מרוחק ממך, ואת לא מסתפקת במה שאת מקבלת ממנו. אני לא בטוח ששיחה גלויה איתו תועיל, כי נדמה לי שכבר עשית כמה כאלה. לפיכך, אם את מעריכה שזו אכן בעיה אמיתית ושקשה לך להתמודד איתה, לכי ליעוץ זוגי, ואם הוא לא יסכים להצטרף, התחילי לבדך בטיפול.