זמן בתוך זוגיות - מה עושים?

תאריך פנייה: 28.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מרלין
יחסים במשבר - דחוף
28.04.2006 • 10:26

שלום
לד"ר הנכבד,אני בחורה בת 30. בן זוגי בן 40 פרוד + 1 ילד (בן שנה וחודשיים). התחלנו לצאת לפני כ-7 חודשים.אני לא הייתי מעוניינת לצאת עימו בהתחלה מכיוון שהיה לי ברור שהוא אינו מוכן לקשר חדש - הוא נפרד מאישתו בסה"כ 3 חודשים לפני (היא הייתה זו שעזבה אותו). הוא מצד שני הבטיח לי שהוא מוכן וזמין לקשר חדש. ולבסוף אמרתי כן ... החלטתי לקחת צ'אנס מכיוון שהרגשתי שיש פה משהו.לאחרונה (חודש אחרון) הוא השתנה ... הפסיק לדבר על העתיד ... לא התנהג כאדם מאוהב ... הרגשתי שמשהו לא בסדר והעלתי את הנושא.הוא סיפר לי שבחודש האחרון הוא מרגיש מבולבל , לא סגור על עצמו. הוא מבין שאני צריכה לדעת אם היחסים ביננו יובילו לחתונה ואינו יכול לענות לי על זה (לא שאני לוחצת עליו, אפילו לא העלתי את הנושא). הוא תפס לפתע שהוא יצא ישר ממערכת יחסים רצינית אחת לשניה ואינו בטוח שהוא מעוניין בזה (יחד עם זאת הוא אומר שהוא אוהב אותי וקשה לו לחתוך).ישבנו ודיברנו שעות והבנו שזה או לחתוך או ללכת לייעוץ זוגי (הוא לא יילך לבד לפסיכולוג כי אינו מאמין בהם).אני אוהבת אותו ולא רוצה להיפרד ... אבל המצב נהיה איום מיום ליום ...שאלתי - האם ייעוץ זוגי יעבוד כאשר בן זוגי אינו יודע מה הוא רוצה מעצמו (ובעצם אין לו CLOSER ממערכת היחסים האחרונה שלו - מתגרשים עוד 3 חודשים) ובעצם מקווה שהיועץ יעזור לו להחליט מה הוא עושה עכשיו?או אולי כדאי לשחרר אותו ... לתת לו את הזמן שהוא צריך כדי להחליט מה הוא רוצה ... ולקוות שהוא יחזור ביום מן הימים?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
זמן זה עניין יחסי
30.04.2006 • 01:36

מרלין יקרה,
יעוץ זוגי לא יוביל בהכרח לזוגיות. אבל הוא יסייע לשניכם להבין מה קורה, ולהגיע להחלטות. ולפעמים גם לזה יש חשיבות רבה, שכן להשאר במצב של חוסר ודאות זה דבר לא קל. יחד עם זאת, יכול להיות שיתאים לך לתת לו זמן קודם מבלי ללחוץ, ורק אחר-כך להגיע ליעוץ, כאשר תרגישי שלא מתאים לך לחכות יותר. אבל קחי בחשבון שאת ללא ילדים, ולו כבר יש ילד. הרבה פחות בוער לו להתמסד מאשר לך. לכן, יש לו הרבה יותר זמן מאשר לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083