בן זוג מבודד אותך: מה לעשות?
מיואשת
אשמח לעצה
⌄
אני ובן זוגי יחד כשנה וחצי. אנחנו לא מבקרים את ההורים אחת של השני באופן קבוע . אני פחות מבקרת את ההורים שלו משום שהם גרים רחוק יחסית. כל פעם שבן זוגי מגיע לבקר את ההורים שלי, אחרי המפגש, אנחנו רבים. הוא לא אוהב את דרך ההתנהלות של המשפחה שלי. הוא טוען שהוא מרגיש שההורים שלי מזמינים אותו רק כדי שיסנג'רו אותו, אחותי לא אומרת שלום ועושה פרצופים כשאני מדברת איתה על זה היא אומרת שהיא לא שמה לב. לבן זוגי יש אגו גדול וזה לא מתאים לו. הוא מוציא את התסכול לשלו מהמשפחה שלי ע"י צעקות עלי ודיבור מגעיל על המשפחה שלי. גם אם הוא צודק אני לא מוכנה שיתנהג ככה. נסיתי לדבר איתו ולהסביר לו ודבר לא משתנה. הוא נתן לי אולטימטום או להיפרד או להתרחק מהמשפחה. שניהם חשובים לי. יש לנו קשר מיוחד עם הבנה ואכפתיות וצחוקים וכיף ואבל כשזה מגיע למשפחה שלי הכל משתנה. אני לא יודעת כבר איך להתמודד עם זה. ד"א ההורים שלי אוהבים אותו. אשמח לקבל עזרה איך להתמודד עם זה.
תודה.
ד"ר אורן חסון
בן זוג שרוצה לבודד אותך
⌄
מיואשת יקרה,
את מתארת מצב שהוא אופייני לבן זוג שתלטן וחסר ביטחון, שמנסה לבודד אותך. אם בן זוגך מתקשה לתקשר עם משפחתך, לכי לשם לבדך, אבל אל תיפרדי מהם. חשוב לך לשמור על הקשר הזה. היו יותר מדי מקרים דומים, שבהם בן זוג מרחיק את בת זוגו מחברים, חברות ובני משפחה, מה שיוצר בידוד שמאפשר שליטה על ניהול הזוגיות והמשפחה, כי הצד השני מאבד את כוחו, ונשאר לאחוז בקשר היחיד שלו, שהוא גם החבר היחיד וגם הסוהר.אם צריך להפריד ביניהם, הפרידי ביניהם. אבל אל תאבדי ממקורות הכוח האישי שלך, כי זה עלול, בהמשך הדרך, לפגוע במעמדך בזוגיות שלך, ובאיכותה. את לא צריכה להאשים, את רק צריכה לשים גבולות ברורים ללא רגשי אשמה.ואם הוא לא יודע להתמודד עם זה, לכו לייעוץ זוגי. אבל אל תשאירי את המצב כך שזה או או.אני מניח שתהיה לו התנגדות לייעוץ זוגי, בדיוק בגלל הסיבה שהוא רוצה להרחיק אותך מבני משפחתך, כי זו התערבות מבחוץ שאין לו עליה שליטה, והיא עלולה להשפיע עליו ועלייך. אבל אם הבחור חסר עכבות כאשר הוא כועס על משהו (צעקות ודיבור מגעיל) שבמקרה הזה אלו קשרי המשפחה שלך, ייתכן שזה יהיה קשה יותר כאשר תישארי מבודדת איתו, ולא תסכימי ללכת בדרכיו גם בדברים אחרים. חשוב שתקחי זאת בחשבון, ותשימי גבול ברור במקום שאת חושבת לנכון. זה חשוב, כי זה יהיה גם ציון דרך להמשך דרככם.