בן זוג לא עובד - מה לעשות?

תאריך פנייה: 11.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
בעל ללא עבודה
11.04.2006 • 08:50

אנו זוג בשנות השלושים, עם תינוקת קטנה בת חודשים כמעטבעליע עזב את מקום העבודה שלו לפני שנה כמעט, בכדי לפתוח עסק עצמאי. הדבר לא הצליח.ומאז בעלי מובטל. לא טורח יותר מידי לחפש עבודה, "מחכה לדבר הנכון וכו...ברצוני לציין כי בתקופה שהתפטר גילנו את ההריון וככל שעבר הזמן הוא הבטיח שימצאאת עצמו עד הלידה. הלידה עברה והוא מצידו לא אמר מילה עלההבטחה שלא קוימה.ומאז עברו כמעט חודשים ועדיין לא קרה כלום.אני מנסה לדבר איתו על הנושא לפעמים בדרך נעימה לפעמים בדרך פחות נעימה חפעמים בריב.וכלום לא עוזר, הוא בשלו "מחכה לדבר הנכון"...אני מתוסכלת מכל הנושא ובעיקר משום שהוא יושב איתי בבית בחופשת הלידה. הולך לישון מאוחר קם מאוחר וזה מבאס.מבחינה כללית מצבנו הולך ומחמיר (אומנם לא אסון),ועדיין הוא "מחכה...........מה לעשות?יש לי אפשרות לחזור לעבודה לאחר החג, אני ברגשות מעורבים מצד אחד לא רוצה לעזוב את הילדה ומצד שני מישהו צריך לקחת אחריות?האם בעצם חזרתי אני מרימה ידים וכאילו מודה בפני עצמי והסביבה כי בעלי לא מסוגל כרגע לפרנס את משפחתו???אנא עזרתכם

ד"ר אורן חסון
לצאת לעבוד או ענייני תדמית?
20.04.2006 • 12:55

אנונימית יקרה,
אני לא יודע במה בן זוגך עובד, אני לא יודע מה הסיכוי לקבל משהו טוב, ואני לא יודע מה המצב הכלכלי שלכם, ואני גם לא מכיר אותו כדי לדעת אם לומר לך שאולי הוא יודע מה שהוא עושה, ושאפשר לסמוך עליו שיהיה בסדר. זה דבר שאת צריכה לחשוב אם הגיבוי הזה מגיע לו או לא.יכול להיות, לעומת זאת, שבאמת יש בעיה, ושהוא צריך לעשות יותר או לעשות אחרת. אין ספק שגיבוי שאת תתני לו, ישתלם מבחינת היחסים שביניכם. אבל אם הוא באמת תקוע, לפעמים צריך גם לסייע לו, ורצוי מאד דרך תמיכה ועידוד חיוביים, ולא בדרך ביקורתית. אבל אם אתם זקוקים לפרנסה, קחי אחריות על העבודה, ומאחר שאינו עובד, ואם אינו עסוק כל היום בחיפוש עבודה, השאירי אותו עם אחריות על הילדה, כשותף הורי לכל דבר, שלוקח אחריות כשצריך. ואיכשהו, אני מקבל את הרושם גם שענייןהתדמית האישית שלך, בעיני בני משפחתך והסביבה החברתית האחרת שלך, כאילו בחרת בן זוג שאינו מסוגל לפרנס את משפחתו, מציקה לך לא פחות אולי מאשר עצם העובדה שהוא לא מפרנס אתכם היום. קחי זאת כנקודה למחשבה, ושאלי עד כמה הצורך הזו בשימור התדמית שלכם (גם שלו, כי התדמית שלו משפיעה על התדמית שלך) היא גורם חשוב בהתנהגות שלך כלפיו. יכול להיות שזה יקל עליך לחזור לעבודה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083