בן זוג לא בשל: מה עושים?

תאריך פנייה: 21.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרית
מבולבלת רגע ליפני פרידה
21.12.2010 • 20:34

שלום
לך!אני שרית בת 22 אמא לילד בן שנה וחצי הבעיות שלי עם חבר שלי (אב בני)הם ככה:אין אמון הוא חושד בכול הנשים מבחינתו כולן בוגדות כי הוא ניפגע כמה פעמים . משעמם לי איתו הרבה אנשים שמכירים אותי מאוד טוב אמרו לי שהישתנתי אין לי בקושי שמחת חיים אני לא מספרת על חוויות אני לא מחייכת ומוזנחת - כול זה כנראה מהסיבה שהוא לא יוצא איתי הוא כול היום עם חברים שלו ולפעמים מותיר לי כמה פירורים ויצוא איתי סיבוב הוא לא מקדיש זמן לא לי ולא לילד כול היום הוא עם חברים אני מרגישה ש"היתפלק" לו ילד הוא עדיין רווק עם סגנון חיים של סטוצים או חברה שהיא גרה בביתה והוא בביתו ולא אומרים לו באיזה שעה לחזור זה שיא המאכזב כי אני חושבת בעיקר על הילד לבנות עם חבר שלי משפחה מאושרת אבל אף פעם לא טוב לי איתו כול הזמן חשדות וכול הזמן תחנונים "תצא איתי ועם הילד " יום אחד היינו במישחקיה וביקשתי מנו להיכנס ולשחק עם הבן שלנו והוא ענה לי מה אני ייכנס ויישב שם כמו איזה הומו הוא לא מבין שאמא ואבא זה אותו דבר בידיוק הוא חושב שלדאוג ולטפל בילד זה רק תפקיד של האמא וזה תמיד אותו הדבר אני אלופה בלהסביר את עצמי ולבקש יפה אבל די ! כמה אפשר הוא לא רוצה להישתנות הוא חושב שאם הוא עם חברים שלו כול יום עד 2 בבוקר והוא משאיר לי שעתיים ביום שבת זה הכי הגיוני כי אנחנו הרי יושנים וקמים ביחד הוא יודע להחשיב את זה כול כך יפהה וזה אבסורד תעזרו לי בבקשה נמאס לי להיתחנן לאמון וליחסאלפי תודות...!

ד"ר אורן חסון
ילד שלא התבגר: מה אומרים ההורים?
21.12.2010 • 22:21

שרית יקרה,
אני מסכים עם כל מה שאמרת. הוא ילד שלא התבגר, ושלא רוצה להתבגר ולקחת אחריות, לא על הזוגיות שלו ולא על ההורות שלו. יכול להיות אפילו שהוא ילד שמפחד מפני כל האחריות הגדולה הזו שנפלה עליו מבלי שהוא מוכן לה. מישהו צריך לעזור לו לאסוף אומץ, ולקחת את האחריות הזו למרות הקשיים שיש בה, ולמרות שהאחריות הזו תגרום לו להיות קצת פחות ילד.לבד, את לא מצליחה להתמודד עם זה, והשאלה היא את מי את יכולה לגייס לעזרה. עד כמה את קרובה לאמו, או למישהו אחר במשפחה שיש לו השפעה עליו, ושיכול לדבר איתו על אחריות? – לא כל אחד יתאים למשימה כזו. האם יש מישהו במשפחתך שהוא מעריך מאד ויהיה מוכן להקשיב לו (אח גדול, או אביך)?אתם צעירים, ואני לא יודע מה האמצעים הכלכליים שלכם, אבל אם קשה לכם – לגייס את המשפחה או מישהו במשפחה כדי ללחוץ עליו ללכת ליעוץ זוגי. ואם לא – התייעצי עם גורמים שונים אחרים – לכי לדף העזרה הראשונהבאתר שלי, ובדקי בעמודה השמאלית בין הגורמים הציבוריים השונים שאולי יוכלו לתמוך בך, בעזרה או במעשה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083