בן הנוהג מהר - מה המשמעות?
דנה
אז מה עושים?
⌄
שלום,
זקוקה לעצה ....בת 27 נשואה + ילד בן שנתיים וחצי וכרגע בהריון מתקדם.......סה"כ מרוצה מחיי הנישואין, יש לי בעל מקסים ואני מאוד אוהבת אותו. שתי בעיות שמטרידות אותי ואשמח לעצה איך להתמודד:1. הוא נוהג מהר!!! לא בצורה קיצונית אבל בהחלט מהר. זה מלחיץ אותי ואני מעירה לו על כך אבל הוא לא כ"כ אוהב לשמוע את זה. הילד שלי בן השנתיים וחצי התחיל להגיד לו גם שהוא נוסע מהר ושיסע לאט וזה קצת הדאיג אותי........2. שעות העבודה שלו. הוא אדם שאוהב מאוד לעבוד והעבודה שלו דורשת ותובענית. לא תמיד יש לו ברירה אבל הרבה פעמים זה מעכיר את האוירה כי קשה לי פיזית ורגשית. ואז במקום להנות מהזמן שיש לנו יחד אני מקטרת על הזמן האבוד. אוף נראה לי שתוך כדי עניתי לעצמי .......טוב בכל זאת, אולי יש עצה טובה?תודה מראשודרך אגב, פורום מעולה!!! זו פעם שנייה כבר שאני נעזרת ומאוד אוהבת
ד"ר אורן חסון
לנמק לפי מה שבאמת נכון.
⌄
דנה יקרה,
אני חושש שהבן שלכם אומר לו שהוא נוסע מהר, כי הוא שמע זאת ממישהי. אני מתקשה להאמין שהוא הגיע למסקנה הזו בעצמו. ולכן, זה צריך להדאיג אותך, אבל לא במובן הזה, אלא בכך שהוא קולט קונפליקטים ביניכם, וחוזר עליהם.אז לגבי הנהיגה, נסי לומר לו שינהג איך שהוא רוצה כשהוא בלעדייך. כי את מניחה שהוא מרגיש בטוח בעצמו. אבל לך יש את הפחדים שלך, ואת לא רגילה, וזה מלחיץ אותך, אז שיתחשב בך כשאתם ביחד. כלומר, אל תגידי לו שהוא לא נוהג טוב או נכון – בטאי את הצורך שלך, בגלל הפחדים שלך. הסבירי שזו לא החולשה שלו, אלא החולשה שלך.לגבי העניין השני, אני חושב שבאמת ענית לעצמך... :-)מעבר לכך, אני באמת לא מכיר את האילוצים, ולא אוכל לעזור לך בעצות מעשיות פרט לתשובה שלך לעצמך, שהיא תשובה נכונה גם אם יש אולי עוד.
דנה
תודה רבה
⌄
שלום,
בוודאי שאני חוששת מזה שהבן שלי זיהה את הקונפליקט, זו הייתה כוונתי ולכן זה הדאיג אותי.אנסה את ההמלצה שלך, היא נשמעת הרבה יותר טובה ונכונה.תודה רבה!