בלבול רגשי בגיל ההתבגרות

תאריך פנייה: 01.08.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
אנונימית
ד-ח-ו-ף!!!
01.08.2006 • 11:31

שלום.
. אני בת 14 ויש לי חבר מ-ד-ה-י-ם כבר ארבעה חודשים בערך.. הוא ילד מושלם אך בעייתי היא שבתחילת החברות שלו אהבתי אותו המון.. אבל אחר כך החבר הכי טוב שלו התחיל איתי מלא פעמים בידיעה שאני חברה של החבר הכי טוב שלו ואף נישק אותי בכוח כמה פעמים.. לאחר זמן רב שהמצב נמשך ככה התאהבתי בחברו של חברי אנחנו נפגשים בסתר כל הזמן ומתחמקים מחברי כל הזמן!!עשיתי עם חברו של חברי סקס מלא פעמים ואני נהנת מזה יותר ממה שאני נהנת עם חברי..אך בזמן האחרון זה מתחיל להציק לי מה שאני עושה וזה שאני מתחבאת כמו רוצחת..ומאוד כואב לי שזה מה שאני עושה לחברי שבאמת לא מגיע לו דבר כזה..בבקשה תנו לי עצה!!!

ד"ר אורן חסון
כנראה שלא תתחתני עם אף אחד מהם...
01.08.2006 • 18:24

אנונימית יקרה,
את בת 14, וכדאי שתדעי שבגיל הזה רגשות משפיעים יותר מאשר בגילאים אחרים, כמו עשרים ומעלה. חלק מחוסר היציבות הרגשית שלך נובע מזה, ולכן את קצת מבולבלת היום, ועושה דברים שאת חושבת שהם לא נכונים.יש לך חבר מדהים, כפי שכתבת, אבל מה לעשות שהתאהבת אחר-כך בחבר שלו דווקא? זה קורה. לומדים מזה. כאשר הדבר הזה יתגלה (ויש סיכוי לא רע שזה יתגלה, אם לא דרכך אז דרך החבר הכי טוב שלו [שאת יודעת טוב שהוא לא יכול להיות החבר הכי טוב שלו, כשכך הוא נוהג כלפיו], או דרך מישהו אחר שיודע), זה יכאב. יכאב לך, ויכאב לו. כך לומדים להתבגר. על-ידי לקיחת אחריות על טעויות. ובלית ברירה, על-ידי לקיחת אחריות על החיים שלך, על-ידי לימוד הלקח, והמשך הלאה, לחיים אחראיים יותר.אז עכשיו, את יכולה לעזוב את החבר הכי טוב, או לעזוב את החבר, או לעזוב את שניהם, כי קשר טוב כנראה שלא ייצא לך מאף אחד מהם. כנראה שזה מאוחר מדי. אני לא יודע אם זה ינחם אותך או לא, אבל כנראה שממילא לא היית מתחתנת עם אף אחד מהם (ומה שאני מנסה לומר לך הוא שאת מסתכלת היום על מה שטוב לך היום, ולא על מה שטוב לך בעוד 3 או 5 שנים; זה טבעי, אבל גם אם בחצי שנה האחרונה תרגישי אומללה, זה לא ישפיע על חייך באופן משמעותי בטווח הארוך).קשרים לחתונה מתחילים בדרך כלל הרבה יותר מאוחר ממילא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
........
........
01.08.2006 • 22:53

את בת 14 וכבר מקיימת יחסי מין אויש

מזועזעת
זה בעילת קטינה שיהיה ברור
03.08.2006 • 12:52

או אפילו על גבול האונס. איפה ההורים שלך??? איזה מן חינוך זה?? ולדעתי הד"ר היה צריך לומר לך שאת לא אמורה לקיים יחסי מין בגיל 14!! ואיזה ילדה בת 14 נהנית מסקס?...

ד"ר אורן חסון
החוק, ההסכמה והצורך בהקשבה
03.08.2006 • 14:14

מזועזעת יקרה,
אני מבין את הזעזוע שלך. אבל כדאי גם שתדעי את המצב החוקי של העניין. הקישי על הקישורהזה, ולכי שם אל הסעיף "גיל ההסכמה בישראל". אם היא בת 14, ומדובר בחברים שהם בערך בני גילה (עד 3 שנים), ויחסים שבוצעו בהסכמה תוך כדי יחסי רעות רגילים, היחסים מותרים על פי החוק. חוקים קיימים לפי כורח המציאות והכרת המציאות, ולעיתים קרובות מפגרים אחרי המציאות. העדפתי להצביע בפניה על הצורך בהחלטות בוגרות בהתחשבות ביחסים בין אנשים, ובהסתכלות לטווח בינוני ורחוק במקום לטווח המיידי, שגם אלה דורשים ממנה מאמץ לא קטן בהתחשב בעוצמות הרגשיות של תחושתיה החברתיות, מאשר לגרום לה להפסיק להקשיב, אם היא תחשוב לרגע שאני לא מבין את המציאות (למשל, כי אני מבוגר, שמרן ולא מעודכן).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083