בלבול בקשר ראשון בגיל 18

תאריך פנייה: 21.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
מה לעשות...????
21.05.2006 • 23:24

שלום
ד"ר חסון!נץחיל בזה שאני בת 18.יש לי חבר כמעט 3 שנים בצבא והוא בן 19. אני רואה אותו או פעם בשבוע (חמשו"ש) או פעם בשבועיים. הקשר שלנו הוא בעיקרון בסדר עם עליות וירידות ובזמן הארון אנחנו רבים הרבה פחות כנרא בגלל שהוא רוב הזמן לא איתי. הקשר לאחרונה נירא לי שגרתי מדי. ואולי אנחנו (או רק אני) כבר לא אוהבים אלא פשוט רגילים אחד לשני.לאחרונה הכרתי מישהו שהוא בן 23 והתחלתי להתעניין לו אבל לא הראתי לו את זה לאומת זאת הוא מצידו כן הראה לי שהוא מתעניין. בהתחלה דיברנו על כל מיני שטויות כשנפגשנו. זאת אומרת לא קבענו להיפגש אלא שההורים שלנו חברים אז הוא בא איתם אלי הביתה וכל גם הכרנו לא מזמן. פעם אחרונה שהוא היה אצלנו הוא שאל אם ישלי חבר ואמרתי לו שכן אך גרמתי לו להבין שהקשר לא כל כל טוב בכך שאמרתי שקשר עם מישהו בצבא קשה נורא. מזה הוא הבין שיש לו סיכוי וכנרא שגם אני רציתי שיבין את זה. לא יודעת על מה חשבתי אותו רגע. כאילו מה חסר לי כבר? יש לי חבר שאוהב הכול טוב בקשר אולי קצת שגרתי אבל ככה כל קשר ארוך. אני לא יודעת למה גרמתי לבחור החדש להבין שיש לו סיכוי איתי. אני ממש מבולבלת אני עומדת באמצע. עכשיו גם התחלתי לחשוב אם אני בכלל אוהבת את החבר הנוכחי או שזה הרגל. האם הבחור החדש הוא רק אפיזודה חולפת או שזה זה...?. לא יודעת מה לעשות... והבעיה שהבחור החדש מחכה לתשובה ממני .. למה בידיוק הוא מחכה אני לא יודעת..בכל מקרה אני ממש באמצע ואני לא יודעת מה לעשות??? להמשיך עם החבר הנוכחי ולבסוף להבין שזה הרגל ושאני לא אוהבת אותו כבר ושהפסדתי מישהו???? או שלתת לבחור החדש סיכוי לעזוב 3 שנים של זוגיות אבל לבסוף לגלות שזה היה סתם התלהבות חולפת ושסתם זרקתי את שלושת השנים היפות ואת הבן זוג המתאים לפח.????אני ממש בדילמה בבקשה תעזור לי ד"ר...מקווה שהבנת את המכתב המבולבל שלי. אני מקווה שתוכל לעזור לי להחליט....מחכה לעזרתך...

ד"ר אורן חסון
לעצב את האישיות שלך
22.05.2006 • 23:39

מבולבלת יקרה,
לא פלא שאת מבולבלת. את רק בת 18, שאומר שעדיין לא התנסית בקשרים רבים. יותר מזה, הספקת כבר להתנסות רק בקשר אחד ארוך, שהתחיל בגיל 15. לא פלא שאת רוצה להבין מה עוד יש בעולם, ומה את מפסידה. השאלה היא רק עד כמה זה חשוב לך, ועד כמה את חוששת להפסיד בן זוג מוצלח, לעומת החשש שלך מלהפסיד את החבר שלך.אין לך דרך לדעת אם זו תהיה אפיזודה חולפת בת שבועיים, בת חודשיים או בת שלוש או ארבע שנים. גם אין לך דרך לדעת אם החבר הנוכחי שלך אינו אלא אפיזודה חולפת, בת שלוש וחצי, או ארבע או חמש שנים, ואפילו לא אם הגבר שאיתו תתחתני בגיל 24 (סתם זרקתי מספר), לא יהיה אלא אפיזודה חולפת בת 15 שנים (ושוב, סתם זרקתי מספר).את לא יכולה לחזות את העתיד, את עדיין רחוקה מלחשוש להיות רווקה לנצח, ויש סיכוי טוב בהרבה שההחלטות שתעשי היום יעצבו בעיקר את עצמך ואת האישיות שלך, מאשר את דמותו של הגבר שלו תינשאי, בסופו של דבר. כך שאני חייב להשאיר אותך בדילמה, ואת תהיי חייבת לפתור אותה כחלק מההחלטות שלך שיעצבו את אישיותך. יום אחד תקראי לזה "להתבגר".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083